Deel dit artikel
-

Tv-project Intel lijkt onzeker

CEO Brian Krzanich van Intel heeft met een interview aan Reuters verwarring gezaaid over de toekomst van zijn televisieproject, dat wordt geleid door Nederlander Erik Huggers. Het lijkt erop dat de nieuwe CEO televisie niet langer ziet als topprioriteit.

Begin dit jaar werd bekend dat Intel werkt aan een decoder voor televisie die rekening houdt met de voorkeuren van de kijker. Dat vertelde Huggers in februari op het congres D: Dive Into Media van The Wall Street Journal.

Huggers schreef in de jaren negentig de eerste internetplannen voor Endemol, maar verdween al snel naar Microsoft, waar hij eerst MSN deed en daarna Windows Media Technologies. Huggers leidt sinds enige tijd een zelfstandige dochteronderneming Intel Media.

Huggers bleef begin dit jaar vaag over de decoder die onder meer een camera zou bevatten, maar verder gewoon op een bestaande televisie moet worden aangesloten. Toch was het de bedoeling dat Intel de decoder met programma’s nog dit jaar in de markt ging zetten.

Maar Krzanich zegt nu dat ‘we geen grote contentspelers zijn’. ‘We zijn specialisten in silicium, maar we zitten niet in de contentindustrie.’ Mogelijk ziet Intel alsnog af van eigen exploitatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond