Deel dit artikel
-

Tv-strijd FOX deels ook online

De Nederlandse sportzender FOX gaat vandaag van start met een nieuw open kanaal en diverse betaalzenders. Het belooft een keiharde strijd te worden. FOX gunt de concurrentie geen wedstrijdbeelden. Ook niet online.

Het is voor de derde keer – na het mislukte Sport 7 en Talpa TV – dat een nieuwe televisiezender kijkers probeert te verleiden met heel veel voetbal. Vanavond is op het open net de eerste aflevering te zien van FOX Voetbal, dat wordt gepresenteerd door Toine van Peperstraten en Jan van Halst. Het programma staat lijnrecht tegenover VI bij RTL, die geen wedstrijdbeelden meer van FOX krijgt. De publieke omroep nog wel, maar over een jaar moet er opnieuw worden onderhandeld over het uitzenden van samenvattingen.

RTL zou veel geld hebben geboden voor de beelden, maar ving bot.  ‘Alles is exclusief voor FOX  en om dat nog eens duidelijk te maken kregen alle profclubs deze week een strenge brief’, mopperde Johan Derksen afgelopen week in zijn column in het blad Voetbal International. ‘Ze barsten bij FOX van het geld, maar desondanks is de onzekerheid zo groot dat ze de andere zenders het licht in de ogen niet gunnen.’

FOX vergeet ook de internetkijker niet. Met FOX Sports GO heeft die eveneens toegang tot alle live wedstrijden en samenvattingen. Kijkers kunnen een kijkcode kopen voor één live wedstrijd naar keuze, of een FOX Sports GO internet abonnement nemen voor onbeperkte toegang tot alle live voetbal wedstrijden, goals, samenvattingen en interviews. Diverse internetabonnementen met uiteenlopende livestreams zijn beschikbaar per maand of per jaar. Bij Ziggo, KPN, Telfort of Xs4all is FOX Sports GO Eredivisie een gratis aanvulling op het premiumabonnement.

Kijken op een pc hoeft niet. Er is een FOX Sports-app voor Samsung Smart TV, Samsung Blu-Ray speler, Xbox 360 en Philips Smart TV. De mobiele gebruiker kan FOX Sports volgen via de FOX Sports iPhone-app, Android-app of via de mobiele website. De enige beperking is dat alleen in Nederland via internet naar FOX Sports kan worden gekeken.

FOX heeft ook nog Sidekick, het tweede scherm van FOX Sports. Daarmee kan men de wedstrijdmomenten uit de Eredivisie vanuit meerdere cameraposities terugspelen, maar ook alle live statistieken bekijken, spelers vergelijkingen, heatmaps en stem op man of the match. Sidekick is eveneens onderdeel van het FOX Sports GO-abonnement.

Deel dit bericht

5 Reacties

Ralph

12 euro voor één wedstrijd betalen… FOX is nu al ten dode opgeschreven…

Xander

De FOX Sports app via een Connected TV is het meest interessante, hiermee passeert FOX namelijk de kabelaars en bieden ze dus over-the-top hun content direct aan de consument aan. Voor de clubs het beste model, want dan hoeft er geen 50% meer afgedragen te worden aan de kabelaar. Als klanten dit massaal doen, dan kunnen de prijzen ook wat omlaag….

Frits

Nederland binnen walsen en dan in plaats van een verwachte stuntkorting juist 50%(!) meer vragen van de voetbalkijker (jaarabonnement eredivisie kijken kost nu 150 ipv 100 euro) heeft bij mij als effect dat ik FOX nu voor het leven boycot.
En twaalf euro voor één wedstrijd vragen is ook absurd. Vorig jaar kostte het nog zo’n zes euro…

Robin

Het is helaas zo dat bij UPC de zender alleen in het digitale Starter en Royaal tv pakket te zien is. Klanten zoals ik met Basis digitale tv abonnement (zoals Alles-in-1 Basis pakket) kunnen de zender niet ontvangen op kanaal 11.

Frans

Of je kijk te gewoon de wedstrijd LIVE via de App van de club voor € 9,99 per maand. Afgelopen zondag nog AJAX Feyenoord op mijn tablet bekeken. Super.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond