Deel dit artikel
-

Twee miljard downloads in twee jaar App Store

Er zijn sinds de lancering in juli vorig jaar, meer dan 2 miljard applicaties gedownload uit de App Store. In totaal telt de winkel nu 85.000 betaalde en gratis softwareprogrammaatjes.

Het huidige kwartaal zijn er een half miljard applicaties gedownload. Dat betekent dat het eerste jaar en drie maanden 1,5 miljard applicatie zijn gedownload. De laatste drie maanden kwam daar de resterende half miljard bij. Het merendeel van de applicaties is gratis. Maar van de softwareprogrammaatjes die tegen betaling weggaan, behoudt Apple 30 procent.

Volgens Apple werden er in de eerste 100 dagen van het bestaan van de App Store 200 miljoen titels gedownload. Aan het einde van de eerste vijf maanden waren er rond de 10.000 applicaties in de winkel te krijgen.

Apple verkocht wereldwijd 5,4 miljoen iPhones in het tweede kwartaal.

Deel dit bericht

1 Reactie

soboer

Succes is heel makkelijk te verklaren. Apple heeft met de app store de smartphone toegangelijk gemaakt voor het gewone publiek. Was voorheen een smartphone nog een gadget voor nerds, nu kan iedereen apps op zijn phone zetten.Waar Nokia en andere hebben liggen te slapen door de onvriendelijke userinterface van de uitgebrachte smartphones, daar is bij Apple anders over nagedacht.Hoewel ik nog wel wat aan te merken heb op de iphone is de app store een terechte succes. Neem nu de app uitzending gemist, dit straalt gewoon klasse uit met name het gebruiksgemak. Er zijn zoveel apps met 1 klik te downloaden zonder ingewikkelde kabels etc.De app store draagt ook bij aan de toekomst van mobiel internet. Ik kan me bij sommige apps geen makkelijkere manier bedenken om mobiel te browsen. De iphone is niet voor niets de grootste verbruiker van dataverkeer. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond