Deel dit artikel
-

Twee TU/e-labs treden toe tot Nederlands AI-netwerk

Twee toonaangevende TU/e-laboratoria EAISI Mobility Lab en EAISI FAST Lab, sluiten zich nu aan bij de Nederlandse ICAI-labs.

CAI is een netwerk van Nederlandse onderzoeksprogramma’s dat is opgezet om onderzoekers op het gebied van AI bij elkaar te brengen.

Het netwerk helpt de TU/e in Eindhoven om de toch al nauwe banden met het Nederlandse bedrijfsleven verder te versterken en AI-expertise en -talent uit te wisselen met andere universiteiten en kennisinstellingen. De TU/e heeft nu in totaal drie ICAI-labs.

EAISI Mobility Lab is een samenwerking tussen de TU/e en NXP Semiconductors. Het lab heeft tot doel de voortschrijdende digitalisering van voertuigen en vervoersdiensten te gebruiken om een mobiliteit zonder ongevallen te bereiken. Op dit moment vallen er nog altijd te veel doden en gewonden op onze wegen.

Machines de wereld om hen heen laten begrijpen, is de focus van EAISI FAST Lab, het derde TU/e lab dat onderdeel wordt van ICAI labs. FAST staat voor Frontiers in Autonomous Systems Technologies, en is een door het bedrijfsleven gefinancierde samenwerking tussen TU/e en vijf bedrijven: Vanderlande, ExRobotics, Rademaker, Diversey en Lely Industries.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond