Deel dit artikel
-

Fontys, Holst Centre en TU/e werken aan werkplek van de toekomst

Fontys, Holst Centre en TU/e werken samen met High Tech Campus Eindhoven aan de werkplek van de toekomst, de ‘Workplace Vitality Hub’. De Workplace Vitality Hub wordt gevestigd in een nieuw gebouw op High Tech Campus Eindhoven (HTC85), dat naar verwachting volgend jaar juni zal worden opgeleverd.

Vandaag tekenden de zogenoemde FITT-partners online een samenwerkingsovereenkomst met High Tech Campus Eindhoven. Dit is voor het eerst dat de vier grootste kennisinstellingen in deze regio de handen ineen slaan binnen een gezamenlijk initiatief.

In de Workplace Vitality Hub zullen partners samenwerken met grote bedrijven, maar ook startups, om te kijken hoe je de vitaliteit op de werkvloer kunt bevorderen. Door middel van slimme technologieën, data en kunstmatige intelligentie (AI) wordt er gewerkt aan de werkplek van de toekomst waarin vitaliteit en een prettige werkomgeving van groot belang zijn.

Bijvoorbeeld een systeem van sensoren, die kunnen detecteren dat een vergaderzaal te vol zit en daardoor meer frisse lucht naar binnen gaat blazen. Of een slimme bureaustoel die meet hoe je achter je bureau zit, en gaat trillen als je een verkeerde houding aanneemt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond