Deel dit artikel
-

Tweede Apple Store in Den Haag?

Apple heeft mogelijk interesse voor het pand in de Haagse Passage waar momenteel boekhandel Verwijs is gevestigd. Dat meldt het Apple-blog One More Thing.

Er zou de afgelopen maanden intensief contact zijn geweest tussen de eigenaar van het pand en Apple. Verwacht wordt dat boekhandel Verwijs, onderdeel van Selexyz, bij De Slegte intrekt. Het pand zou dan beschikbaar zijn voor een tweede Apple Store.

Het lijkt er verder op dat Apple nu al personeel zoekt voor een de tweede Apple Store, die op zijn vroegst over een jaar wordt geopend. De keuze voor Den Haag is verrassend, omdat Rotterdam als tweede grote stad de meest aangewezen locatie leek voor een tweede Store. Het is algemeen bekend dat Apple een voorkeur heeft voor klassieke gebouwen. De Passage dateert van eind negentiende eeuw.

 

Deel dit bericht

5 Reacties

Bart

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Verwijs intrekt in het pand van de Slegte in Den Haag. Daarvoor is het pand van De Slegte veel te klein.

Wel is het waar dat Rotterdam, mede door de bombardementen in de Twee Wereldoorlog weinig klassieke gebouwen kent, maar om daarvoor deze grote stad links te laten liggen lijkt kortzichtig.

Bart

Het oude postkantoor aan de Coolsingel is wel geschikt voor Apple, maar dit schijnt al verhuurd te gaan worden voor kledingverkoop.

Redactie Emerce

De Slegte in Den Haag te klein? Dat valt wel mee, ies van twee verdiepingen toch? Een combiwinkel is niet uit te sluiten.

Ivan

Lekker voor die Apple reseller die al in die passage zit 🙂

Bart

Ik was gisteren in Den Haag en de selexyz gaat inderdaad in het gebouw van de Slegte, waar een verbouwing aan de gang was. De selexyz-winkels zijn doorgaans zaken met meer ‘lucht’ en de Slegte is vaak compacter van opzet, met name het ramsj-gedeelte. Ik ben benieuwd hoe ze deze twee zaken in een relatief compact gebouw in elkaar gaan schuiven.

Als de komst van Apple doorgaat, ben ik benieuwd wat zij met het ruime pand van nu nog selexyz gaan doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond