Deel dit artikel
-

Twinning investeert in Kip Content Development

Het Rotterdamse bedrijf Kip Content Development, dat een applicatie heeft ontwikkeld waarmee audiofragmenten naar een PDA of mobiele telefoon gestuurd kunnen worden, heeft een investering gekregen van Twinning. Hoeveel de incubator in Kip heeft geïnvesteerd wordt niet bekend gemaakt.

Kip is in oktober vorig jaar opgericht door Peter-Paul Laarhuis en Thomas van Vliet. Het tweetal richt zich op de ontwikkeling van een techniek waarmee audiofragmenten naar mobiele telefoons (inclusief i-mode) en PDA's gezonden kunnen worden. Dit gebeurt straks via het MMS-platform, ontwikkeld door Nokia, Ericsson en CMG. Ook is het mogelijk om zelf fragmenten te versturen.

Van Vliet verwacht dat de mogelijkheden van dit platform in Nederland "rond augustus" beschikbaar komen. Dan hoopt Kip ook zijn applicatie te kunnen lanceren. Kip probeert telecombedrijven te interesseren voor de toepassing, en bespeurt "enthousiasme". "Men verwacht zich met een dergelijke dienst te kunnen onderscheiden", zegt Van Vliet. Concrete overeenkomsten zijn er echter nog niet gesloten, hoewel er wel samengewerkt wordt met ondermeer Nokia en Ericsson.

De geluidsfragmenten kunnen dienen om reclame te versturen naar het mobiele toestel, zegt Van Vliet. Of er betaald gaat worden voor het ontvangen van muziekfragmenten kan Van Vliet niet zeggen. "Wij bieden de applicatie aan bij het telecombedrijf en zij zullen beslissen of er betaald dient te worden voor de content."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond