Deel dit artikel
-

Twinning organiseert spreekuren voor starters

Twinning organiseert samen met het overheids-kredietloket Senter spreekuren voor (potentiële) Twinning ondernemingen. Zo komen zij op een snelle en eenvoudige manier te weten of hun project in aanmerking komt voor financiering vanuit het Technisch ontwikkelingskrediet (TOK) of het Besluit kredieten elektronische-dienstenontwikkeling (Kredo).

Het is de bedoeling om de drempel voor de aanvraag van een kredietregeling te verlagen.

Afgelopen vrijdag vond het eerste spreekuur plaats in het Twinning centre Amsterdam. In totaal hebben elf bedrijven een gesprek gehad met de diensten om in aanmerking te komen voor één van de twee kredietregelingen. De gesprekken staan onder leiding van adviseurs van TOK en Kredo.

'Daarbij zitten zowel Twinning-bedrijven als bedrijven die bij ons in de screening zitten', vertelt Jacqueline Kramer van Twinning. 'In eerste instantie hadden we zestig potentiele bedrijven op de lijst staan, maar nog niet iedereen was toe aan een regeling.'

Kramer benadrukt dat het bij de spreekuren gaat om kredietregelingen, en dus niet om subsidies: Iedere cent moet op termijn worden terugbetaald. De meetings zullen iedere zes weken terugkomen, telkens in een ander Centrum. De Twinning centra zijn, naast Amsterdam, gevestigd in Enschede en Eindhoven.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ardris Megelink

Het probleem waar je mee te maken krijgt als je een goed idee hebt voor toepassing op Internet, is dat de tijd die je krijgt tussen het uitdenken, uitwerken en de introductie en het vervolmaken daarvan over b.v. heel Nederland véél te kort is.Indien je daar te lang over doet, heeft een ander het al gekopieerd of is iemand met een andere, misschien nog beter, toepassing gekomen.Los van het niet kunnen inschatten welke tijd een goed idee nodig heeft om het goed te kunnen toepassen, is meestal de financiële consequentie ook niet te overzien.Ik heb bijvoorbeeld zelf een uitstekend idee waarvan ik zeker weet dat indien het wordt toegepast, velen er gebruik van zullen maken, maar waar moet je nu terecht met zo'n idee zonder het risico te lopen dat anderen jouw idee "onderweg" overnemen en ermee vandoor gaan? Dit probleem vind ik veel lastiger dan de financiële kant van de zaak, omdat bij een realistisch bedrijfsplan elke bank wel met je mee wil doen.

Koos van der Weijde

Ik zou de persoon die onderaan een reactie geschreven heeft willen adviseren eens te kijken op http://www.ipotentials.com. Dit is het initiatief waar hij/zij terecht kan met een idee zonder dat je het risico loopt dat iemand er mee aan de haal gaat.

Marcel Blind

Ik vindt het idee van Twinning om de "drempel" enigzins te verlagen en de aanloop tijd te verkorten uiteraard goed. Maar mijn indruk is dat er ook veel MKB ondernemers zijn met levensvatbare plannen die nog steeds nergens terecht kunnen. Na de webpagina van Twinning bezocht te hebben, kwam ik tot de conclusie dat ik als kleine zelfstandig ondernemer ook hier niet echt voor hulp hoef aan te kloppen. (In de rest van de maatschappij is ook nog maar weinig tot geen draagvlak voor eCommerce ideen.)Het zou daarom naar mijn mening wenselijk zijn dat er een klankbord en/of kredietvorm komt voor kleinere ondernemingen, zonder directies/managementteam etc,etc. Als iemand tips voor mij heeft waar ik toch terecht kan voor concrete hulp of advies, aarzel niet. Mijn e-mail adres:scootparts@tref.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond