Deel dit artikel
-

Twitter lanceert eigen livestream app

Twitter heeft vandaag Periscope gelanceerd, een livestream app die het succes van Meerkat moet vergeten. Het sociale netwerk heeft de startup nog maar kort geleden ingelijfd.

Periscope bestaat enkele jaren. Kayvon Beykpour verkocht in 2009 zijn startup Terriblyclever aan Blackboard, en kwam tijdens een van zijn buitenlandse reizen op het Taksimplein in Istanboel terecht. In mei en juni 2013 was het plein het toneel van hevige protesten tegen het vermeende autoritair beleid van premier Erdoğan en de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling.

Zo ontstond het idee om met de smartphone beelden live weer te geven als een soort tv-camera. Met 1,5 miljoen dollar startkapitaal is de app in enkele maanden ontwikkeld. Niet lang daarna werd Beykpour voorgesteld aan Twitter.

Welk bedrag voor het tienkoppige bedrijf op tafel is gelegd is niet helemaal duidelijk, er circuleren getallen van 100 miljoen dollar en een ‘fractie daarvan’. De deal werd pas in januari gesloten.

De komst van Meerkat eind februari leken de plannen in de wielen te rijden. Zodanig dat Twitter besloot om Meerkat te blokkeren. Beykpour zegt tegen TechCrunch dat hij zich niet met dat besluit heeft bemoeid. Periscope wordt de komende tijd flink uitgebreid. “We gaan aan elk verzoek gehoor geven.”

De app is vanaf dit moment beschikbaar in de Apple App Store en er wordt hard gewerkt aan een versie voor Android.

 

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond