Deel dit artikel
-

Twitter wil omzet verdubbelen met betaalde functies

Twitter wil met betaalde functies zijn omzet in 2023 verdubbelen. Dat maakte CEO Jack Dorsey donderdag bekend op een virtuele beleggersdag.

Twitter gaat de betaalde diensten lanceren onder de noemer Super Follow. Het kernidee is dat gebruikers kunnen verdienen aan andere Twitter-gebruikers, waarbij de opbrengsten moeten worden gedeeld.

Tegen vijf dollar per maand krijgt een gebruiker in het voorbeeld dat Twitter donderdag liet zien exclusieve nieuwsbrieven en tweets, kortingen op producten of diensten en toegang tot een afgesloten online gemeenschap. Gebruikers zouden filmpjes kunnen zien die pas later een breder publiek bereiken.

Binnen Communities zijn berichten te vinden over een bepaald onderwerp. Gebruikers kunnen deze gemeenschappen zelf aanmaken en inrichten.

Twitter werkt ook aan een ‘veilige modus’. Als bepaalde gebruikers beledigende berichten sturen naar een andere gebruiker, kan het account voor een bepaalde tijd worden beperkt. Daarnaast worden de reacties van deze gebruikers aan minder mensen getoond. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om bijvoorbeeld minder berichten met scheldwoorden te zien.

Het is nog niet duidelijk of Twitter al deze plannen ook daadwerkelijk doorzet. Het platform heeft proefballonnen wel vaker ingetrokken of nieuwe functies weer uitgezet. Komende maand stopt Twitter met zijn livestream-app Periscope.

Het aandeel steeg gisteren 3,9 procent tot 74,71 dollar, na record van 80,75 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond