Deel dit artikel
-

Twitter opent reclamedienst voor Nederlands MKB

Berichtendienst Twitter heeft zojuist zijn selfservice reclamedienst Ads in Nederland en België geactiveerd. Nu kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven reclamecampagnes gaan voeren.

Met deze nieuwe commerciële optie op Twitter kunnen bedrijven hun eigen account en specifieke gaan promoten naar het grote publiek. Country manager Marc de Vries: “Een MKB’er met, zeg, duizend volgers kan nu in de time line komen van mensen uit zijn regio maar die hem nog niet volgen.”

De reclameposities, veel uitgeserveerd via mobiele telefoons, worden per opbod geveild. Wie het meest wil betalen, krijgt de positie gegund voor een cent meer dan de tweede bieder. Een adverteerder kan verschillende doelen nastreven: interacties met zijn tweet, een klik naar een site, een download op een site of van een app of bijvoorbeeld het verkrijgen van meer volgers.

Er is geen minimum budget om met Ads aan de slag te gaan. Adverteerders kunnen targeten naar regio, wat zeker voor lokaal georiënteerde ondernemers nuttig en kostenefficiënt is. Daarbij kunnen ze aangeven hoeveel ze maximaal per dag willen besteden en hoe groot het totale budget mag zijn.

Onlangs ging Twitter Analytics al live in Nederland. Daarmee kunnen gebruikers analyseren wat het bereik van hun tweets is, hoe de volgersgroep er uitziet en hoe de interactiepatronen eruit zien.

Twitter Ads ging in het voorjaar van 2013 live in Amerika en tegen het einde van het jaar in Engeland. Het bedrijf is nu bezig de selfservice reclamedienst in Europa uit te rollen.

*) Vandaag lanceerde Emerce het Topic Twitter, een kanaal dat louter bericht over ontwikkelingen rondom Twitter

Foto: David Berkowitz (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Eric

Nou ik krijg nog gewoon ”
We cannot save your campaign at this time.
Targeting value: Your account is currently not authorized to target this location.”

Stijn

Ik kreeg net ook al een error te zien en dat ze hiermee bezig zouden zijn. Volgens mij werkt het nog niet helemaal vlekkeloos.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond