Deel dit artikel
-

Uber maakt uberPOP 15 procent goedkoper

Technologiebedrijf Uber heeft de tarieven van haar particuliere chauffeursdienst UberPOP in Nederland met 15 procent verder verlaagd.

Vanaf vandaag hanteert UberPOP – in Nederland overigens nog steeds illegaal – een starttarief van 1 euro plus 0,95 per kilometer en 0,15 per minuut. Door de tarieven nog voordeliger te maken hoopt Uber dat het voor de meeste mensen op termijn goedkoper wordt om UberPOP te gebruiken dan een eigen auto te bezitten en onderhouden.

Daarnaast verwacht Uber dat de prijsverlaging zal leiden tot een hogere omzet voor particuliere bestuurders. Vorig jaar resulteerde een verlaging van de UberBLACK tarieven in 30 procent meer omzet per uur voor de desbetreffende chauffeurs.

Benelux General Manager Niek van Leeuwen: ‘In andere markten waar we actief zijn leidt iedere prijsverlaging tot een hogere omzet voor chauffeurs omdat ze minder stil staan en daardoor meer ritten per uur maken.’ De komende maand zal Uber alle UberPOP chauffeurs in Nederland dan ook omzetgaranties bieden, zegt Van Leeuwen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond