Deel dit artikel
-

Uber maakt winst in Amerika

Op zijn thuismarkt Amerika maakt Uber inmiddels winst, eerder dan verwacht. Het bedrijf heeft echter te kampen met hevige verliezen in China.

Deze uitspraken komt direct uit de mond van CEO Travis Kalanick. Hoewel de omzet in 2015 is verdrievoudigd tot anderhalf miljard dollar heeft de ondernemer ook te kampen met steeds roder kleurende nettocijfers.

In China verliest Uber een miljard dollar omdat de lokale ‘incumbant’, fusiebedrijf Didi Kuaidi, ook goed is gefinancierd en verlies op verlies neemt om marktaandeel te veroveren. Zo klinkt Kalanicks uitleg althans.

Op de Amerikaanse markt schrijft de Amerikaan al zwarte cijfers. In eerste instantie was het de bedoeling dat dat pas tegen de zomer van 2016 zou zijn.

In de VS stuit Uber niet op het verzet dat het in Europa wel ervaart. Dat zijn protesten van gevestigde en bij de wet beschermde taxibedrijven. Op zijn thuismarkt is het productportfolio daarom ook verder ontwikkeld en vervoert Uber niet enkel mensen maar ook voedsel en pakketjes. Het publiceerde onlangs zelfs een API om zijn vervoersdiensten direct te kunnen integreren in de checkout van lokale opererende webwinkels.

Travis Kalanick is op 24 mei een van de sprekers in Amsterdam tijdens Start Up Fest Europe, een event mede georganiseerd door Emerce. Ook Tim Cook van Apple en Jack Ma van Alibaba treden op.

Foto: Le Web (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond