Deel dit artikel
-

Uitgaven aan apps uit App Store flink gestegen

Apple gebruikers geven steeds meer geld uit aan apps in de App Store, zo blijkt uit gegevens van SensorTower. In 2017 werd er nog gemiddeld 58 dollar uitgegeven, in 2018 is dat opgelopen naar 79 dollar.

Het gaat om een veel grotere stijging dan een jaar eerder. Het verschil in tussen 2016 en 2017 bedroeg 11 dollar. De grootste procentuele stijging was tussen 2015 en 2016, namelijk 42 procent.

De gegevens hebben louter betrekking op de Amerikaanse App Store, maar die is ook gelijk de grootste. Zowel aankoop als in-app bestedingen zijn gemeten.

Mogelijk is de groei te verklaren door populaire games als Fortnite. Die is weliswaar gratis te spelen, maar voor extra’s willen consumenten graag betalen.

Na games volgen entertainment, muziek, sociale media en lifestyle als populair tijdverdrijf. Gemiddeld gaven Amerikanen daar resp. 8, 5, 4,40 en 3,90 dollar aan uit.

Diensten zoals de App Store en iTunes worden steeds belangrijker voor Apple, zeker nu de vraag naar iPhones afneemt.

Een belangrijke inkomstenbron zou een nieuwe abonnementsdienst voor artikelen kunnen worden, een soort Blende. Daarbij zou Apple de helft van de inkomsten zelf willen houden, meldt The Wall Street Journal. Uitgevers krijgen een groter deel uitbetaald als gebruikers meer tijd besteden aan het lezen van artikelen. Vooralsnog gaat het om een uitbreiding van Apple News, dat in Nederland nog altijd niet wordt aangeboden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond