Deel dit artikel
-

Uitgevers willen betere voorwaarden Apple News

Nadat verschillende bedrijven klaagden over de commissies die Apple rekent over transacties binnen de App Store, willen grote nieuwsuitgevers betere voorwaarden voor deelname aan Apples News dienst.

Digital Content Next (DCN), dat New York Times, de Washington Post en de Wall Street Journal vertegenwoordigt, heeft een brief gericht aan CEO Tim Cook.

Directe aanleiding voor die brief is de onthulling tijdens de hoorzittingen van het House Judiciary Committee dat Apple voor de Prime Video app meteen een lager tarief van 15 procent hanteerde. Weliswaar in ruil voor allerlei andere toezeggingen, maar Apple stelt zich formeel op het standpunt dat zijn voorwaarden voor elke ontwikkelaar geldt.

Net als appontwikkelaars betalen uitgevers 15 tot 30 procent over onder meer abonnementen die binnen Apple News worden afgesloten. Apple News, niet in Nederland beschikbaar, is een soort Blendle waarbij gebruikers onbeperkt toegang hebben tot kranten en tijdschriften. Apple heeft naast een gratis variant ook een betaalde versie.

De uitgevers vragen Apple ‘duidelijk de voorwaarden te definiëren waaraan Amazon voldeed, zodat de bij DCN aangesloten bedrijven aan dezelfde voorwaarden kunnen voldoen’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond