Deel dit artikel
-

Unieboek | Het Spectrum met internationale iPad-reeks kinderboeken

Boekenuitgever Unieboek | Het Spectrum opent een eigen boekenwinkel op de iPad en brengt daarmee vijftien interactieve prentenboeken uit. De boeken zijn in vijf talen geproduceerd waardoor de uitgever in een keer de internationale markt op kan.

Een dezer dagen brengt de uitgeverij onder de naam Piccolo Picture Books de iPad-applicatie uit. Dat is een nieuw merk waarmee de Nederlandse uitgeverij de buitenlandse markt opgaat. Piccolo is een gezamenlijk initiatief van Unieboek | Het Spectrum en de mobiele ontwikkelaar Mobile Generation (Mobgen) uit Amsterdam.

Afgelopen jaar brachten de partijen gezamenlijk al vijf interactieve prentenboeken uit. Die waren enkel bestemd voor de Nederlandse markt. Bovendien waren dat vijf losse titels. Die digitale boeken werden enkele tienduizenden keren gedownload. Dat is veel op de lokale digitale markt.

De noviteit in de huidige benadering zit in het feit dat de partijen geen boek maar een boekenwinkel of een pui daarvan publiceren.

Directeur Ron Vrijmoet van Mobgen: “Er verschijnen dit jaar vijftien boeken in vijf talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Via de iPad en iTunes hebben we in een keer een distributienetwerk in de grootste taalgebieden van de wereld. Gebruikers kunnen de light versie van één boek gratis downloaden om een indruk te krijgen van het werk.” De andere titels kosten een paar euro.

De prentenboeken zijn in Nederland geproduceerd. Ouders kunnen ze voorlezen, maar kinderen kunnen zich ook door de iPad laten voorlezen.

De Piccolo-app is in eerste instantie enkel beschikbaar voor de iPad. In de tweede helft van 2011 verschijnt ook een applicatie voor Android-tablets.

De promotie geschiedt via de traditionele kanalen van de uitgeverij, de digitale van Mobgen en Apple en in een later stadium met mobiele reclame en joint promotions met uitgevers van andere iPad-applicaties.

Deel dit bericht

5 Reacties

Jeroen Bos

Dit soort initiatieven sterkt de moraal. Niet denken in bedreigingen, maar meteen je product wereldwijd uitrollen. Beter 500.000 keer één euro, dan 50.000 boeken op je thuismarkt. Well done!

SanderG

Weten jullie zeker dat dit nieuws recent is? Kijk anders hier maar:http://www.ipadinfo.nl/2322/kinderboek-de-wedstrijd-in-appstore/ (bijna jaar terug!)

Erwin Boogert

Dank Sander voor je feedback. De meertaligheid is in ieder geval dus niet nieuw. Maar ik begreep dat die vijf eerdere titels los werden verkocht en niet vanuit een ‘winkel-app’.

Willemijn Roselaar

Dat klopt Erwin! We lanceren een nieuwe ‘boekenkast-app’ waarin de nieuw te verschijnen titels van Piccolo Picture Books via in-app purchase kunnen worden toegevoegd.

Willemijn Roselaar

De boekenkast-app is sinds vorige week gratis te downloaden in de iTunes App Store (incl gratis lite versie van prentenboek ‘De wedstrijd’).http://itunes.apple.com/nl/app/piccolo-picture-books/id443818647?mt=8&ign-mpt=uo%3D4#
Het eerste prentenboek ‘Blijf je bij me slapen?’ kun je hierin aanschaffen voor € 3,99 (voor iPad).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond