Deel dit artikel
-

Universiteit Groningen richt onafhankelijk financieringsfonds voor startups op

De universiteit Groningen en het universitair ziekenhuis UMCG gaan niet langer rechtstreeks investeren in startups. In plaats daarvan wordt een onafhankelijk financieringsfonds opgericht zonder directe lijnen met de universiteit.

Het nieuwe fonds Carduso Capital, dat vandaag wordt gepresenteerd, heeft in eerste instantie 16 miljoen euro ter beschikking. Dat geld komt onder meer van de regionale ontwikkelingsmaatschappij NOM en zorgverzekeraar De Friesland.

De universiteit heeft tot een andere aanpak besloten omdat het lang duurt voordat de investeringen rendement opleveren, zegt Marnix Pool, directeur van de houdstermaatschappij van de universiteit, tegen het FD.

Aan de oprichting van Carduso Capital is al langer gewerkt, maar men had moeite om investeerders te interesseren. Voor institutionele investeerders was het fonds te klein en voor lokale initiatieven te groot.

De universiteit Twente kent al langer een identiek fonds. Samen met tien rijke Twentse families en PPM Oost is men eigenaar van het Twente Technology Fund, een fonds van 15 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond