Deel dit artikel
-

Universiteit Twente start eigen Facebook

Universiteit Twente (UT) heeft een eigen sociaal platform Student.world in het leven geroepen. Die richt zich specifiek op studenten en op hun interesses en belevingswereld, zoals ook Facebook ooit in de onderwijswereld is ontstaan.

Op dit moment is het maandag gelanceerde systeem exclusief toegankelijk voor UT-studenten, maar het doel is om snel door te groeien naar andere Nederlandse, en uiteindelijk ook internationale, universiteiten. Binnen enkele uren hadden de studenten al meer dan 1000 categorieën aangemaakt en had het platform 22.000 pageviews.

Student.world is ontwikkeld door (oud) UT-studenten. Het idee om mensen met gedeelde interesses en informatie op een andere manier aan elkaar te verbinden, ontstond een aantal jaar geleden bij oprichter Wim Korevaar. Die mistte één plek waar je alles wat mensen interessant vinden overzichtelijk bij elkaar kan vinden.

Het netwerk ken diverse onderdelen, zoals ‘De toekomst van het onderwijs’. Daar kan een medestudent bijvoorbeeld een kort filmpje of infographic over onderwijs op het Massachusetts Institute of Technology toevoegen.

Elke nieuwe toevoeging begint als een voorstel dat door medegebruikers moet worden goedgekeurd. Wanneer genoeg mensen het met het voorstel eens zijn, wordt het item voor iedereen zichtbaar op Student.world.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond