Deel dit artikel
-

UPC lanceert eindelijk Horizon

UPC heeft vandaag Horizon gelanceerd, een complete lijn producten en diensten die volgens de kabelaar het ‘nieuw tv-kijken’ mogelijk moet maken.

Het technische hart van het product, dat alleen in het UPC-gebied verkrijgbaar is, is de Horizon mediabox met ingebouwde digitale videorecorder. Eigenlijk een mediagateway voor foto’s, muziekbestanden en video’s die draadloos kunnen worden gestreamed naar andere apparaten in het huis, zoals tablets.

De multimedia gateway creëert een draadloos netwerk dat de televisie verbindt met alle persoonlijke apparaten zoals computers, tablets en smartphones. De interface gebruikt 3D-afbeeldingen om content tot leven te wekken.

Speciaal voor Horizon zijn er webbrowsers en applicaties (apps) voor smartphones en tablets (tweede schermen) ontwikkeld, om eenzelfde ervaring op diverse apparaten in en om het huis te brengen.

De mediabox beschikt over niet minder dan zes tuners. Daarmee kunnen vier tv-programma’s tegelijk worden opgenomen. De DVR kan honderd uur televisie opnemen.

De tablet kan als afstandsbediening worden gebruikt. Er is een uitgebreide tv-gids en programma’s kunnen ook live worden bekeken op de tablet.

Horizon zit in het pakket voor internet, televisie. Klanten betalen de eerste maanden 39,50, en daarna 54,95 euro per maand.

Het nieuwe product heeft lang op zich laten wachten, en werd al eens eerder gedemonstreerd op het IBC Congres. Volgens een woordvoerder is voor de ontwikkeling van de interface een jaar uitgetrokken. Vers uit de doos is het apparaat volgens UPC meteen te gebruiken zonder al te veel instellingen. Smartphones en tablets moeten wel worden ‘aangemeld’.

“We verwachten vooral nieuwe gebruikers aan te trekken”, zegt UPC CEO Robert Dunn tegen Emerce. “Technisch is dit het beste op de markt. Het callcenter kan zelfs in je systeem kijken en in de instellingen voor de kijker aanpassen, we hebben het vanuit het oogpunt van ondersteuning zelf ook veel baat bij.”

De dienst is vanaf nu verkrijgbaar. Vanaf 28 september zullen er enkele andere pakketten en abonnementen beschikbaar zijn. De tarieven daarvan worden later bekend gemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeremy

Ouwe meuk in een nieuw jasje..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond