Deel dit artikel
-

UWV lanceert online sollicitatiegame

UWV lanceert vandaag een online sollicitatiegame tijdens de start van de WERK 3daagse/Landelijke Banenmarkt, het jaarlijkse banenevenement van UWV en gemeenten. De instantie wil met het spel vooral laag- en middelbaar opgeleide jongeren bereiken, de groep met de hoogste jeugdwerkloosheid.

In de sollicitatiegame van UWV gaat het om het verbeteren van een vijftal vaardigheden, in de virtuele wereld ‘skills’ genoemd. Elke ‘skill’ bestaat uit een ‘fun game’ die de speler motiveert verder te spelen en, daaraan gekoppeld, een ‘serious game’ met concrete doelen. Dit kan zijn het opstellen van een cv, het schrijven van een netwerkplan of het maken van een persoonlijke lijst met tips & tricks om werk te vinden.

Uit een steekproef van UWV blijkt dat ruim negentig procent van de WW-gerechtigden onder de dertig regelmatig gamet. Veel jongeren maken een valse start op de arbeidsmarkt omdat ze niet goed weten wat ze kunnen en willen. Ook ontbreekt het hen vaak aan kennis en vaardigheden over solliciteren. Via Expeditie Work probeert men jongeren te bereiken op een manier die aansluit bij hun belevingswereld.

De werkloosheid onder jongeren is het afgelopen jaar fors gestegen. Volgens de meest recente cijfers van het CBS is dertien procent van de jongeren in de leeftijd 15-25 jaar momenteel werkloos. Een jaar geleden was dit nog tien procent

Deel dit bericht

1 Reactie

Leon Keemer

Ik moet zeggen, leuk gedaan en ik denk ook dat het inhoudelijk zeker geschikt is voor de doelgroep. De praktijk zal echter moeten uitwijzen of dit ook voldoende aansluit bij de belevingswereld van laag- en middelbaar opgeleide jongeren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond