Deel dit artikel
-

Vandaag mogelijk groot pro-Trump protest tegen Twitter

San Francisco bereidt zich vandaag voor op een groot pro-Trump protest voor het hoofdkwartier van Twitter, dat afgelopen vrijdag besloot tot een permanente ban voor president Trump.

Het protest is symbolisch. Het kantoor aan Market Street is vanwege de pandemie al maanden gesloten.

Twitter zou het besluit voor de ban hebben genomen nadat een honderdtal werknemers CEO Jack Dorsey onder druk hadden gezet.

Hoeveel demonstranten komen opdagen is nog onduidelijk. Afgelopen weekend zijn oproepen gedaan via TheDonald.win, een nieuw internetforum dat is ontstaan nadat Reddit de omstreden groep r/The_Donald had opgeheven. Demonstranten moeten megafoons en fluitjes meenemen en zich met maskers en zonnebrillen zoveel mogelijk onzichtbaar maken om te voorkomen dat ze worden aangehouden.

Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zet een afzettingsprocedure in gang zetten tegen scheidend president Trump als hij niet binnen enkele dagen uit zijn ambt wordt gezet. Maandagochtend zal een resolutie worden ingediend in het Huis van Afgevaardigden.

Filmmaker Michael Moore waarschuwde afgelopen weekend voor een gewapende opstand van pro-Trump demonstranten op de dag van de inauguratie in grote steden, waartoe op internet wordt opgeroepen. Volgens Moore worden veel van deze oproepen door sociale media verwijderd.

Intussen neemt de druk op Trump verder toe. Naar verluidt stopt betaalbedrijf Stripe met betaalverwerkingen voor de campagnewebsite van Trump.

Een aantal grote Amerikaanse bedrijven, zoals de banken Citigroup en JPMorgan Chase, is van plan om hun politieke donaties tijdelijk stop te zetten of te herzien.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond