Deel dit artikel
-

‘Veel belangstelling voor InnovationHub AFM-DNB’

Ruim zeventig partijen hebben zich gemeld bij de InnovationHub AFM-DNB sinds de oprichting in juni 2016. Dat meldt de Nederlandsche Bank.

De InnovationHub AFM-DNB is opgezet voor marktpartijen die vernieuwende financiële diensten of producten op de markt willen brengen en vragen hebben over de interpretatie en toepassing van de wet- en regelgeving.

Marktpartijen kunnen zich daarnaast bij de InnovationHub melden wanneer zij menen dat de financiële toezichtwetgeving onnodige belemmeringen opwerpt voor de ontwikkeling van vernieuwende financiële diensten of producten.

Waar mogelijk en wenselijk willen de AFM en DNB zich inzetten om aanpassingen van deze wetgeving voor te stellen om daarmee de innovatie in de financiële sector op verantwoorde wijze te bevorderen.

De partijen die zich richten tot de InnovationHub zijn zeer divers. Betaaldiensten en daaraan gerelateerde activiteiten zijn in de meerderheid. Maar ook start-ups die financiële dienstverlening willen aanbieden met blockchaintechnologie richten zich tot de InnovationHub.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond