Deel dit artikel
-

Veel belangstelling voor theoriecertificaat recreatieve dronevliegers

Het merendeel van de dronebezitters in Nederland en België ziet wel wat in een verplicht theoriecertificaat voor recreatieve dronevliegers. Dat blijkt uit een lezersonderzoek dat uitgevoerd werd door Dronewatch.nl.

Aan het onderzoek deden 855 respondenten mee, waarvan 103 uit België. De meeste Nederlandse dronevliegers wonen in de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland en Gelderland. In Flevoland woont het kleinste aantal droneliefhebbers. De gemiddelde leeftijd is 45 jaar. Vrouwen zijn niet erg geïnteresseerd in drones: ruim 96 procent van de respondenten is man.

Ruim de helft van de respondenten bezit slechts één drone. Eén vijfde deel van de deelnemers heeft twee drones.

De meeste dronebezitters zijn relatief kort in de weer met drones. Slechts 15 procent van de ondervraagden is langer dan drie jaar actief met drones.

Het merk DJI is veruit favoriet bij de deelnemers. Maar liefst 72 procent geeft aan te vliegen met toestellen van DJI. Yuneec komt met afstand op de tweede plaats, met een ruime 6 procent. Zelfbouw wint het verrassend genoeg van andere merken zoals Walkera, Parrot en Powervision.

Bijna éénderde van de deelnemers is van plan om in 2018 een nieuwe drone te kopen. Een nog veel grotere groep zegt de aanschaf van een drone te overwegen.

Driekwart van de deelnemers gebruikt hun drone voor het hobbymatig fotograferen of filmen. Eénderde zegt gewoon af en toe wat te vliegen. Het racen met drones is niet echt populair: slechts een kleine 6 procent geeft aan zich hiermee bezig te houden. Daar staat tegenover dat 12 procent overweegt om in de toekomst te gaan droneracen.

Dit bericht is 10 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond