Deel dit artikel
-

Veel Belgische domeinnamen in Nederlandse handen

Zeker 50.000 Belgische websites zijn in Nederlandse handen. Dat blijkt uit een telling van Email-Brokers. Die spreekt van ‘wederrechtelijke inbezitneming’.

Ongeveer 117.000 websites met een .be-extensie zijn eigendom van een buitenlandse onderneming. Naast Nederlandse hebben ook opvallend wat Chinese bedrijven een Belgische domeinnaam. ‘Het zou veel eerlijker zijn de .be-domeinnamen uitsluitend toe te kennen aan bedrijven met een Belgisch btw-nummer,’ zegt William Vande Wiele tegen persbureau Belga.

De barometer van het bedrijf wijst ook op een digitale kloof tussen het noorden en het zuiden van het land. In Vlaanderen zijn er gemiddeld meer bedrijven met een website dan in Wallonië.

Deel dit bericht

3 Reacties

Stijn Kruijssen

‘Veel eerlijker’? Raap me op, hoor!!

De Belgische markt (en dus ondernemers, marketeer en ondernemingen) loopt nou eenmaal wat achter, bijvoorbeeld in vergelijking met de Nederlandse markt. Dat er daardoor Nederlanders (en blijkbaar ook Chinezen) mooie Belgische namen hebben geregistreerd en in de Belgische markt zijn gestapt, lijkt me daar een logisch gevolg van.

First come, first serve lijkt me een hele ‘eerlijke’ methode, maar blijkbaar vindt meneer Vande Wiele dat er een digitaal hek om België moet.

Bart

Het wordt nog gekker met het vonnis rond zomerbrochure.be die net gedaan is. Belgie is een apenland,
http://www.barvee.be/blog/vonnis-vvr/

Wil

Email-Brokers heeft een hele goede reden om dit te beweren: zij zijn een e-mail spammer volgens een Belgische reactie onder het artikel op de site van Knack.be die vooral naar alle .be spamt. Dus hoe meer .be zij in bezit krijgen (kopen kost geld) hoe meer ze kunnen spammen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond