Deel dit artikel
-

Veel negatieve reacties op nieuwe vormgeving Facebook

De nieuwe vormgeving van Facebook, die langzamerhand wordt uitgerold, krijgt vooralsnog weinig waardering. Via sociale media lijken veel gebruikers het eens: Spuuglelijk. Ontworpen door een 8-jarige.

De vormgeving voor de desktop (in de apps verandert er voorlopig niets) werd iets minder dan een jaar geleden aangekondigd. Nu wordt de vormgeving langzamerhand uitgerold, ook in Nederland. Niet iedereen ziet de nieuwe vormgeving gelijk. Dat kan per gebruiker verschillen. In Nederland lijken de bedrijfspagina’s als eerste aan de beurt.

Wie de nieuwe vormgeving voor de kiezen krijgt, moet wel even slikken. De strakke vormgeving van weleer heeft plaatsgemaakt voor een tamelijk verwarrend minimalistisch ontwerp waarin wit overheerst en die een beetje aan het moderne Twitter doet denken. Nieuw is een donkere modus. De irritante rode meldingen van reacties zijn verdwenen.

Ook vertoont de vormgeving nogal wat gebreken, zeker in browsers die Facebook blijkbaar niet heeft getest. Onderdelen schuiven over elkaar heen in kleingemaakte browserschermen. Het plaatsen van URL’s geeft niet zelden een foutmelding.

Gebruikers kunnen de oude vormgeving overigens via het menu terugzetten, maar het is de vraag of die mogelijkheid nog lang blijft bestaan.

Deel dit bericht

30 Reacties

Toi

Achja facebook; je hoeft het niet te gebruiken ondanks dat de meeste mensen er zo over blijven drammen….

Netzoals instagram of al die andere dingen, t i j d v e r s p i l l i n g

Jac Verheul

In Facebook-groepen mis ik nu de mogelijkheid om een bestand, bijv. een PDF, aan een nieuw bericht toe te voegen. Ook blijkt het niet langer mogelijk om een PDF-bestand in een reeds bestaand bericht als voorbeeld te openen. Ik weet dat PDF’s om te zetten zijn in afbeeldingen, maar voor grote krantenknipsels met veel tekst wordt de tekst daardoor te klein en dus onleesbaar.

esther kaats

Echt waardeloos dat nieuwe facebook, helppp ik wil het oude terug 🙁

Cees - nvt

Zijn er meer mensen die merken dat de nieuwe look van FB langer nodig heeft om de pagina’s te laden?

Corrie

Ik heb nu inmiddels al een paar keer terug geschakeld naar het oude. Wat een lelijke lay out, onoverzichtelijk ook! En zoals ik lees ben ik niet de enigste.
Ik hoop dat jullie tot bezinning komen.
Het is een te “brede lay out” werkt niet prettig.

Sophia

Ik moet binnenkort over naar de nieuwe layout van Facebook, maar kan daar de bedrijfsmanager niet meer vinden. Deze functionaliteit kan ik zakelijk niet missen. Kan iemand mij helpen?

Pierre

Ik krijg de mogelijkheid niet meer om op mijn desktop terug te keren naar de oude versie. Iemand een idee hoe dit alsnog te omzeilen?
Wat een infantiele pagina is me dat! Laat de mensen dan tenminste nog de keuze!

Mieke Broek van den

Vandaag kreeg ik een melding dat ik de nieuwe versie van Facebook uit kon proberen. Volgens mij stond er bij dat ik terug kon keren naar de oude versie maar dat lukt mij dus niet. Ik heb een Apple iMac.

Hoe kan ik terug naar de oude versie?
Kan iemand mij dat vertellen?

Marijke Thassen

Ik weet hoe ik mijn vartaling van berichten in moet stellen. Maar gaat niet

Verder de nieuwe versie, daar zijjnn de letters op zwarte achtergrond zo klein dat ze zelfs met vergroten en bril niet te lezen zijn.
Veel ouderen zitten op Facebook, die gaan jullie allemaal verliezen.

We kunnen ook naar tiktok overstappen als jullie hier niets aan doen.

Ruud

VRESELIJK!!!
Denk FB te gaan verwijderen.
Veel meer mensen denken er zo over!

mo

vreselijk..vreselijk…wat is dit lelijk..heb facebook purity omdat je dan je fb naar je eigen stijl kan pimpen..en newsfeed wat nu wit of zwart is dan kon je die doorzichtig maken en zag je ook nog afbeelding..dit mag wel snel weer veranderd worden naar de oude layout

martijn

Wie gebruikt er anno 2020 nog facebook? Is dat echt nog een dingetje joh?? Beetje bullshit berichtjes lezen en lelijke foto’s bekijken van andere mensen, je zielige leventje promoten en een beetje klagen op bedrijf-facebook pagina’s?

Wat in en in triest zeg! Facebook heeft kennelijk de meeste dombo’s nog in een wurggreep!

leoniekevindtditnietleuk.

Men het lijkt wel het fb ontwerp voor Stevie wonder. Veel te grote letters net een groot letterboek.Tot vanmorgen kon ik het nog omzetten naar de oude prettige instelling. Helaas nu niet meer en fb doet niks met de feedback hier over. Geef deze optie als keuze splits het niet iedereen in de maag. Vernieuwing ok,maar degene die dit gedaan heeft heeft zeker net zijn potje olvarit en bordje bambix leeg gegeten.Het is fb geen sesamstraat boek in grote letters.

dirk gerets

de vernieuwde versie van facebook is veel te moeilijk voor oudere mensen,alles staat gewoon door elkaar en of je nu de donkere versie of de licht versie neemt trekt op niks.het blijft even moeilijk daarom geef ons de klassieke versie van Facebook terug a.u.b.

leoniekevindtditnietleuk.

In explorer is die nog normaal zag ik .In chrome is die akelig groot.Ik vind deze modus voor zakelijke profielen ook niet bepaald professioneel overkomen.Geef dan mensen de keuze of ze deze modus willen of de klassieke versie.Ik hoop dat fb er iets mee doet met de feedback. Had al div keren aan fb doorgegeven,maar ja zal wel vechten tegen de bierkaai zijn wat zuckerberg in zijn hoofd heeft heeft die niet in zijn kont.

Albert Borsje

Zin´s kort gaat mijn FB pagina ook om naar de nieuw layout, gelukkig kan ik nog steeds terug. FB maakt met deze aanpassing duidelijk dat vernieuwing ook niet altijd een verbetering betekent.
Mijn grootste frustratie is het gebruikte lettertype en font, had gehoopt dat FB bij de instellingen een optie had om dit te wijzigen. Met name het gekozen font/grote waarmee de groepen worden weergegeven het is niet nodig dat ik dat op 7 meter afstand nog kan lezen. Wat mijn betreft is FB 10 jaar terug gegaan in de tijd, layout van een internet stagiaire uit de begintijd. Een dikke onvoldoende

Ad

Ik mis in de nieuwe layout de datum, wanneer een bericht door iemand is geplaatst, In de oude versie stond b.v. dan 1d, 5d enz. Ben nu teruggeschakeld naar de oude layout, maar kreeg bij het terugschakelen de melding dat de oude nog t/m september blijft.

heke

ikan mijn albums niet meer bewerken / dus switchen van ee nvermiste dier naar een gevoden dieralbum / erg waardeloos en 100 x aangegegeven wordt niets mee egdaan / zo is mijn pagina nutteloos en niiet overzichtelijk

Jos

Blijkbaar kun je vanaf vandaag, 25 september 2020, niet meer terugschakelen naar de oude versie. Die nieuwe versie is lelijk, onduidelijk, langzaam en verschillende functies werken niet. Waarom in godsnaam deze verandering? Waardeloos gewoon.

Dorey

Nieuwe fb layout is echt verschrikkelijk.
Heel graag de oude versie terug.
Was veel overzichtelijker.
Vernieuwingen zijn niet altijd verbeteringen.

Debby

Erg lelijk die nieuw versie van facebook .De indeling en het lettertype zijn niet fijn. De donkere versie is om depressief van te worden en de witte variant bezorgt mensen hoofdpijn. Ik heb nog geen positieve reacties gehoord. Ik kan helaas nu niet meer terug naar de klassieke versie. Tijd om Facebook vaarwel te zeggen.

de witte - 1956

waarom die fb veranderen laat iedereen toch zijn eigen keus maken de nieuwe is rot

piet penning

Waar voorheen mijn verhaallijn en nieuwsoverzicht kon worden gekoppeld, is dit nu niet meer mogelijk. Ook het printen voor mijn eigen ‘archief’ is niet meer mogelijk, dus voor mij is de waarde ervan sterk verminderd.
rest mij ook nog te zeggen, dat ik het ondemocratisch vind als mijn privéfoto’s van mij als zwarte Piet worden verwijderd, na deling en plaatsing op mijn eigen pagina. Maar wel mijn sub-pagina blijven promoten waar sinterklaas met zijn Zwarte volgelingen afgebeeld blijven. Niet te bevatten.

Leo Valk

Facebook moet echt terugkomen van het besluit de klassieke versie te vervangen door een nieuwe.
biCoca Cola heeft ook ooit gepoogd de Classic versie te vervangen, en is daarop moeten terig komen! Luisteren naar de gebruikers dus!

jaap

De nieuwe versie is slechter en niet makkelijk te gebruiken .
Ik denk dat ik naar iets anders op zoek moet.
Ook kan ik niet alles downloaden wat ik wil.
Veel foto,s kan ik niet meer downloaden.

rupke

Vind de nieuwe versie ook niks je kan nu ook niet meer terug naar de oude versie ,Al mijn berichten foto’s recepten die ik bewaard had op mijn Messenger zijn weg Zie alleen van de laatste maand .Echt waardeloos

Julius

Sinds kort heb ik ook de nieuwe FB-indeling maar helaas zie ik bij de rubrieken zoals Films en Boeken geen knoppen meer om nieuwe films of boeken toe te voegen. Bij de oude versie stonden waren die +-toeoegknoppen en dus deze mogelijkheid duidelijk aanwezig. Nu zie ik alleen maar de knop van de privacy-instelling dus geen nieuwe films of boeken meer toevoegen!? Hulp graag?

Julius

Sinds kort kan ik alléen nog maar de nieuwe Facebook indeling gebruiken. De oude kan ik niet langer meer terugzetten. Eerder nog wel maar nu niet meer. Mijn vrouw heeft echter met haar Faceboek-pagina nog wel de oude lay-out! Hoe kan dit?

Iris

Ik kan nog altijd de nieuwe versie niet kiezen of hij schakelt niet automatisch over, fb contacteren is een ramp want daar krijg je nooit antwoord. Iemand hier tips over? Het is nu toch al eind november.

vd Lee - nvt

Mensen ga even naar deze site die zorgt dat je terug kan naar de oude versie van Facebook …..https://oldlayout.com/?fbclid=IwAR3cdDbOaIhAMiazALgYhRGjk6-6ePPYj_8HQezSAPA1idR2NPnDGnIykO4

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond