Deel dit artikel
-

Veel negatieve reacties op nieuwe vormgeving Facebook

De nieuwe vormgeving van Facebook, die langzamerhand wordt uitgerold, krijgt vooralsnog weinig waardering. Via sociale media lijken veel gebruikers het eens: Spuuglelijk. Ontworpen door een 8-jarige.

De vormgeving voor de desktop (in de apps verandert er voorlopig niets) werd iets minder dan een jaar geleden aangekondigd. Nu wordt de vormgeving langzamerhand uitgerold, ook in Nederland. Niet iedereen ziet de nieuwe vormgeving gelijk. Dat kan per gebruiker verschillen. In Nederland lijken de bedrijfspagina’s als eerste aan de beurt.

Wie de nieuwe vormgeving voor de kiezen krijgt, moet wel even slikken. De strakke vormgeving van weleer heeft plaatsgemaakt voor een tamelijk verwarrend minimalistisch ontwerp waarin wit overheerst en die een beetje aan het moderne Twitter doet denken. Nieuw is een donkere modus. De irritante rode meldingen van reacties zijn verdwenen.

Ook vertoont de vormgeving nogal wat gebreken, zeker in browsers die Facebook blijkbaar niet heeft getest. Onderdelen schuiven over elkaar heen in kleingemaakte browserschermen. Het plaatsen van URL’s geeft niet zelden een foutmelding.

Gebruikers kunnen de oude vormgeving overigens via het menu terugzetten, maar het is de vraag of die mogelijkheid nog lang blijft bestaan.

Deel dit bericht

1 Reactie

Toi

Achja facebook; je hoeft het niet te gebruiken ondanks dat de meeste mensen er zo over blijven drammen….

Netzoals instagram of al die andere dingen, t i j d v e r s p i l l i n g

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond