Deel dit artikel
-

Vente Privée: dit jaar over de miljard omzet

Europa’s grootste besloten online winkelclub Vente Privée verwacht dit jaar de omzetgrens van 1 miljard euro te overschrijden.

Daarmee lijkt het bedrijf nog steeds op koers wat zijn groeiplannen betreft. De van oorsprong Franse onderneming is inmiddels ook actief in Duitsland, Engeland, Italië en Spanje.

Dinsdag werden enkele financiële cijfers over 2010 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat Vente Privée afgelopen jaar met 15 procent groeide tot 969 miljoen euro. Over de winstgevendheid zegt directeur Jacques-Antoine Granjon niets. Aan verwachtingen doet hij wel. De Fransman schat dat de omzet dit jaar met 14 procent zal groeien tot 1,1 miljard euro.

Deze cijfers circuleren momenteel in Duitse en Franse media. Op de eigen site publiceerde Vente Privée nog niets.

Het blijkt dat het merendeel van de omzet nog steeds afkomstig is uit Frankrijk: 795 miljoen euro. De resterende 170 miljoen euro komt overwegend uit Spanje en Duitsland. samen goed voor een kleine 150 miljoen omzet.

De besloten winkelclub heeft in de vijf Europese landen 12,3 miljoen leden. Deze leden kunnen tegen forse korting mode-artikelen en -accessoires op de internationale site kopen. Vorig jaar won het bedrijf 2,7 miljoen nieuwe leden, gemiddeld 7.400 per dag. De klantengroep bestelde in 2010 zo’n 41 miljoen items, of: 75.000 per dag.

Vente Privée was een van de eerste sites in zijn soort in Europa. Ondertussen hebben Ebay en Amazon zich ook op de markt gemend met overnames van respectievelijk Brands4friends en BuyVIP.

In Nederland zijn bedrijven als ShopVIP, Vente Exclusive, Brandfield en 42hrsclub actief. Deze zijn niet in handen van multinationals en bedienen louter de lokale markt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond