Deel dit artikel
-

Vente-Privée: 3,3 miljard omzet in 2017

Online winkelclub Vente-Privée boekte over 2017 een bruto omzet van 3,3 miljard euro en koerst voor 2018 af op 3,8 à 4 vier miljard. Schaal is het enige antwoord op Amazon, zegt topman Jacques-Antoine Granjon.

De Fransman deelde eind vorige week zijn financiële resultaten met Les Echos en klinkt daarbij hongerig naar groei.

Eind 2016 kocht het branchegenoten in Polen en Scandinavië en maakte een einde aan de joint-venture met American Express in de VS. Het jaar 2017 stond in het teken van transformatie, zo legt Granjon uit. Zijn bedrijf ging van winkel van marktplaats en zette daarom de schappen ook direct open voor derde partijen. Meer aanbod moet tot meer verkeer en meer kopers leiden, is de gedachte.

De Fransen zijn actief in veertien landen en verkochten 125 miljoen producten in 2017 met een gemiddelde korting van 65 procent. Immers, Vente Privée is een shoppingclub die voorraadoverschotten van merkfabrikanten helpt verkopen tegen lagere prijzen.

De omzet over 2017 betekent een groei van tien procent. Bijna de helft van de verkopen (45%) komt van buiten Frankrijk.

In de eerste helft van dit jaar groeide de omzet met ongeveer vijftien procent. Vente Privée heeft, ook vanuit Nederland, dagelijks 4,5 miljoen unieke bezoekers.

Foto: LeWeb (cc)

Dit bericht is 4 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond