Deel dit artikel
-

Verbod op bots bij handel concertkaartjes

Enkel de handtekening van de Amerikaanse president Obama ontbreekt nog voor een verbod op bots die kaartjes weggrissen voor de neuzen van mensen in webshops.

Een nieuwe wet moet ervoor zorgen dat gewone mensen niet constant achter het net vissen als ze kaartjes voor een concert, theater of andere voorstelling willen kopen.

Slimme handelaren hebben namelijk botsoftware laten schrijven om met de snelheid van het licht bij talloze shops tegelijk tickets te kopen zodra de verkoop begint. Dat creëert schaarste in het aanbod en een florerende handel op ticketsites als Stubhub, precies de plek waar de handelaren hun bottickets verkopen.

Deze praktijk zorgt ervoor dat de toegangsprijzen op kunstmatige, oneerlijke en misleidende wijze worden opgedreven. Het gaat bovendien ten koste van de toegankelijkheid tot manifestaties van kunst en cultuur.

Obama draagt het stokje over aan zijn opvolger Trump op vrijdag 20 januari 2017.

Amerikaanse volksvertegenwoordigers stemden woensdag in met het wetsvoorstel dat toepasselijk en geheel ontoevallig is gedoopt tot de ‘Better Online Ticket Sales Act’ of kortweg: de BOTS Act.

Foto: Sara Ristić (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond