Deel dit artikel
-

Verdubbeling SaaS-omzet Elastic

Het van oorsprong Nederlandse technologiebedrijf Elastic, leverancier bij de grootste techbedrijven, ziet de omzet uit SaaS-producten meer dan verdubbelen in het afgelopen kwartaal.

De totale omzet steeg met 53 procent naar 124 miljoen dollar, maar het cloudhosted gedeelte daarin nam met 110 procent tot tot 29 miljoen dollar. Het nettoverlies veranderde amper en lag net als vorig jaar rond de dertig miljoen dollar .

Elastic levert technologie en diensten waarmee andere techbedrijven hun allergrootste bergen data razendsnel doorzoekbaar maken. Daarnaast heeft het inmiddels ook monitoring- en veiligheidsdiensten in portfolio.

Meer dan negentig procent van verkopen komen terugkerend binnen, want zijn abonnementen. Het bedrijf zag het aantal abonnees in de drie maanden tot mei met achthonderd toenemen tot 11.300.

Beleggers lijken niet enthousiast over de cijfers, want de koers opent vanmiddag zo’n zeven procent lager. Tot dat moment staat het aandeel op het hoogste peil sinds de beursgang in september 2018.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond