Deel dit artikel
-

Verkeer Triodos.nl piekt na tv-commercial

Nog nooit had de website van de Triodos Bank zoveel verkeer als eind vorige week. De oorzaak: een eenmalige tv-reclame van bijna twee minuten op alle publieke tv-zenders.

“De site heeft een all time high bereikt wat het aantal bezoeken betreft. Op YouTube is de commercial van honderd seconden nu al dertigduizend keer bekeken, er is vijftienhonderd keer over getwitterd en op Facebook is de video zeker duizend keer gedeeld”, aldus de verraste hoofd Marketing & Sales Roel Welsing.

Woensdagavond zond de Triodos Bank de commercial ‘Klein. Het nieuwe groot.’ uit. Anders dan bij de meeste banken was het geen reclame voor producten van de bank, noch een sterk ronkend betoog over de organisatie zelf. Welsing: “Ieder jaar proberen we een onderstroom van gevoel in Nederland aan te spreken. Dit jaar is het thema dat de macht niet aan ‘groot’ is, maar aan ‘klein’. Mensen zoeken perspectief. We proberen te vertellen dat dat in henzelf zit. Daar begint de verandering.”

De primaire insteek van de mini-documentaire was niet gericht op conversies, maar op het overbrengen van een idee. Niet toevallig ligt de kern van dat idee ook beklonken in de identiteit van de Triodos Bank zelf.

Welsing: “We hebben merkbaar een snaar geraakt. Dat blijkt niet alleen uit het verkeer op de site of het aantal tweets. Je ziet het heel simpel ook aan e-mail en telefoontjes die we ontvangen. We krijgen bedankjes. Dat raakt het ons team toch wel.”

De commercial draait tot september nog in de bioscopen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Vincent Voorduin

Geweldig mooi gemaakte reclame en mooi dat deze ook door veel mensen gewaardeerd wordt.

Hannov

Triodos: Dat is toch die enge Antroposofen bank uit Zeist?

Janneke

Heerlijk, hier word ik echt onwijs blij van!! Dat doen ze goed dar bij de Triodos bank.

Joost

Hoe een kritische boodschap zo fantastisch positief wordt neergezet. Chapeau!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond