Deel dit artikel
-

Verkoop dvd en Blu-ray daalt dramatisch

Afnemende verkooppunten en digitale beschikbaarheid van speelfilms zijn de belangrijkste reden dat er in 2012 aanzienlijk minder dvd’s en Blu-rays zijn verkocht. De totale omzet uit de verkoop van dvd’s en Blu-ray liep met ruim 18 procent terug, zo meldt brancheorganisatie NVPI.

Het is met name de verkoop van speelfilms die sterk is teruggelopen. In totaal werden er bijna drie miljoen films minder verkocht in vergelijking tot 2011. Het aantal titels dat meer dan honderdduizend stuks verkocht daalde van 5 in 2011 naar 2 in 2012. Omdat de verkoop van film op dvd en Blu-ray van essentieel belang is voor de financiering van de productie van speelfilms is dat volgens de organisatie een zorgwekkende ontwikkeling.

De markt voor video-on-demand wordt binnen Nederland vooralsnog gedomineerd door televisieaanbieders zoals Ziggo, KPN en UPC. Deze zagen in 2012 het aantal gebruikers én de consumptie groeien waardoor de omzet sterk toenam. De verwachting is dat deze groei zal doorzetten. Daarnaast zou de komst van internetdiensten als Netflix het gebruik kunnen doen stijgen, zoals bij Spotify het geval was voor muziek. Netflix breidde onlangs uit naar Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond