Deel dit artikel
-

Verkoop iPads dit jaar naar 65,6 miljoen

De wachttijden voor de levering van de nieuwe iPad lopen aardig op. De vrees dat Apple niet genoeg nieuwe iPads kan leveren volgens analistenbureau Jefferies echter overdreven. Mogelijk zal Apple er dit jaar 65,6 miljoen van verkopen.

De schattingen zijn dat Apple dit kwartaal 12 tot 15 miljoen tablets produceert. Vrijdag is de iPad al in een groot deel van de wereld verkrijgbaar, waaronder Duitsland. De Benelux moet een week wachten. Nederlandse prijzen zijn nog niet aangekondigd.

Piper Jaffray analist Gene Munster verwacht dat Apple op de lanceerdag waarschijnlijk meer dan 1 miljoen exemplaren zal verkopen. Analisten T Michael Walkley en Matthew Ramsay gaan op basis van de voorbestellingen uit van 65,6 miljoen exemplaren voor 2012. Voor 2013 wordt rekening gehouden met bijna 80 miljoen stuks.

Ook verwachten analisten niet dat rivalen als Samsung Apple snel zullen inhalen. Windows 8 tablets (zoals die van Nokia en Dell) vormen wellicht eerder een bedreiging voor de iPad.

Tot nu toe heeft Apple naar schatting zo’n 55 miljoen iPads verkocht, waarvan er 15,43 miljoen werden verkocht in de periode oktober-december 2011.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond