Deel dit artikel
-

Verliesgevend Blendle zoekt nieuw groeigeld

Blendle is in de afrondende fase van onderhandelingen over een nieuwe kapitaalinjectie. Het technologiebedrijf uit Utrecht zoekt geld om 2018 te overbruggen.

Lukt dat niet, zo stelt het bedrijf in het jaarverslag, dan komt de toekomst in gevaar. Het breekpunt zou rond april 2018 liggen.

Dat tekent Het Financieele Dagblad op nadat de krant Blendles jaarverslag over 2016 las en commentaar van oprichter Alexander Klöpping vroeg.

De ondernemer bevestigde zojuist op Twitter:

De microbetaaldienst voor kranten en tijdschriften werkt tot op heden met geld van investeerders, onder wie The New York Times, Axel Springer, Nikkei en Inkef Capital. Dat gaat om miljoenen euro’s. Tot eind 2016 lukte het Blendle niet om daadwerkelijk geld te verdienen. Hoewel de omzetten stijgen, nemen ook de aanloopverliezen toe. In 2016 boekte het een verlies van 2,4 miljoen euro, het jaar ervoor 1,6 miljoen.

Op de internationale markt zijn er meerdere Blendle-achtige partijen. Ze maken het makkelijk voor lezers van kranten en tijdschriften om via dit soort tussenpartijen te betalen voor een veelomvattend leesabonnementen of losse verkoop.

Het FD meldt niet met welke investeerders Blendle onderhandelt over de nieuwe financiering.

Foto: Nicolas Alejandro (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Open your eyes....

1. trek niet aan een dood paard
2. vang geen vallend mes
3.
4.
5.

Alexander

Het probleem van Blendle? Ze maken geen eigen content. Ze hadden moeten investeren in eigen journalisten. Want als de partijen waarvan je afhankelijk bent en eigen Blendle starten (lees: Topics) dan ben je gewoon de pisang. Kijk naar de correspondent. Die hebben >50.000 leden en die betalen >€6 per maand. Verder had Blendle wat mij betreft veel meer moeten investeren in video, want de jonge generatie leest geen artikelen, die kijken video…

Edwin van Drunen

Die nieuwe investeerder is zeker Vodafone. Kreeg al een kennismakingsaanbod in de mail.

Ik geloof anno nu niet in alleen paid abonnementen. Veel content is gratis. Het verdienmodel van ‘slechts’ een doorgeefluik van nieuws klopt volgens mij niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond