Deel dit artikel
-

Veronica publiceert applicatie met sociale tv-gids

Uitgeverij Veronica brengt een app uit voor tablets en telefoons met ingebouwde tv-gids en verscheidene sociale componenten. Thuis televisie kijken moet iets actievere sociale bezigheid worden.

De gids, geschreven voor iOS en Android, kent 124 tv-zenders en bevat informatie over duizenden films en series. De app is sinds vandaag te downloaden. Het programmaboekje is anders dan de papieren variant, omdat er ook koppelingen zijn met social media.

Veronica legt uit: “Deze app brengt unieke tv-gidsfuncties samen met sociale elementen van Facebook en Twitter. Hierdoor krijgt de gebruiker niet alleen een uitstekend programmaoverzicht, maar ziet ook in één oogopslag in dat overzicht wat de favoriete tv-programma’s zijn van zijn vrienden en wat de trending tv-topics zijn. Bovendien ‘leert’ de app het kijkgedrag van de gebruiker kennen waardoor deze gepersonaliseerde kijktips kan geven.“

In een komende release wordt het ook mogelijk om via de hashtag van een tv-programma direct mee te kletsen. Zo wordt het mogelijk om tijdens, bijvoorbeeld Dokter Deen of Ali B op TV, vanuit het programmaoverzicht met andere kijkers te kletsen.

Een demonstratie:

Foto: Mac Morrison (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Martijn Everink

Idee gekocht van de tafel vriend van Alexander Klopping @ DWDD?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond