Deel dit artikel
-

‘Vershandel Amazon dit jaar in Duitsland’

Amazon gaat nog voor september zijn vershandel in Duitsland lanceren. Dat beweert het Duitse dagblad Bild op basis van anonieme bronnen. Amazon Fresh omvat een aanbod van groenten, vlees, vis en melkproducten.

Amazon onderhandelt momenteel met distributiecentra en transportbedrijven. Er zal volgens Bild worden geleverd vanuit vier locaties in Duitsland, Oostenrijk en ‘landen daaromheen’. Ook wordt geadverteerd voor personeel. Werknemers krijgen een opleiding in de VS, waar de vershandel Amazon Fresh al actief is in grote steden als Seattle, San Francisco en Los Angeles.

Dat Amazon zijn vershandel AmazonFresh internationaal wilde uitbreiden, was al bekend. Christopher North, chef van Amazon UK, heeft dat vorig jaar al tegenover de Daily Telegraph bevestigd. AmazonFresh, in de VS alleen nog in Seattle en Los Angeles beschikbaar, zou binnen afzienbare tijd ook naar Engeland komen. Amazon heeft in Engeland nu al zesduizend mensen in dienst, goed voor een omzet van vier miljard pond, maar volgens North worden dat er de komende jaren drie keer zoveel.

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul Haarman

Ik ben een Amazon fan, maar ik vraag me af of dit een juiste stap is. Misschien is het verstandiger om eerst alle aandacht aan de huidige webwinkel-business te geven en ervoor zorgen dat deze structureel met goede rendementen draait. Teveel groei in de breedte kan dat proces vertragen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond