Deel dit artikel
-

Vervoerder RET rust complete vloot uit met WiFi

Vervoerder RET uit Rotterdam gaat zijn complete vloot uitrusten met WiFi. Op metrolijn E rijden vanaf vandaag de eerste twee WiFi-metro’s rond. Ook de eerste WiFi-tram rijdt vanaf vandaag door de regio Rotterdam.

Elke week komen nieuwe WiFi-voertuigen bij, die zijn herkenbaar zijn aan de stickers van WiFi-iconen op de ramen. Aankomende zomer zijn alle trams en metro’s voorzien van gratis internet.

Daarmee is RET naar eigen zeggen de eerste stadsvervoerder in Europa die haar hele vloot van gratis WiFi voorziet. Ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers deze zomer gebruikmaken van gratis WiFi. De 256 bussen zijn in 2012 al voorzien van gratis WiFi.

Reizigers kunnen momenteel nog niet overal ondergronds gebruik maken van van gratis WiFi. Daarvoor is het bedrijf afhankelijk van de telecomproviders. Zij werken aan het aanleggen van een ondergronds 3G- en 4G-netwerk dat op een later moment wordt opgeleverd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Serge

Kijk, dit zijn de betere ontwikkelingen. Mooi dat Rotterdam hierbij voorop loopt. Ben wel benieuwd naar stabiliteit en snelheid van de Wifi.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond