Deel dit artikel
-

Verzekeraars zien toekomst in Watson

Nederlandse verzekeraars oriënteren zich op de zelflerende supercomputer van IBM, Watson. Zij hebben een dezer dagen een bezoek gebracht aan IBMs Watson IoT center in München.

Watson is de zelflerende supercomputer van IBM. Hij kan een in spreektaal gestelde vraag interpreteren en vervolgens beantwoorden.

Dat biedt tal van mogelijkheden, denken de verzekeraars. Beleidsadviseur Marieke Beugel spreekt over een ‘eyeopener’. “Verzekeraars kunnen de IT-informatie veel beter benutten. Als de kans op een ongeluk op de A4 het grootste is als het regent, kan je auto een kleine omweg voorstellen. Twee minuten langer onderweg, maar wel iets minder premie betalen?”

In de groep verzekeraars zaten naast grote ook kleinere verzekeraars, waaronder Klaverblad. Klaverblad is vooral geinteresseerd in IoT en Big Data. Woordvoerder Gerard Ziedses des Plantes: ‘Er is daar bij IBM één hele verdieping ingeruimd voor proefopstellingen die allemaal één ding gemeen hebben. Of het nou sensoren in een auto, een huis of een apparaat betreft, ze leveren altijd bruikbare data op. Daar ligt volgens mij onze grootste uitdaging op dit moment. Hoe kunnen we de informatie die nu al voorhanden is meer en beter gebruiken?”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond