Deel dit artikel
-

Video: hartslagritme als wachtwoord

Biometrie krijgt steeds meer toepassingen. Wat te denken van een apparaat dat op basis van de eigen hartslagritme toegang biedt tot ruimten en apparaten? 

Het uit Toronto afkomstige Bionym (voortgekomen uit de universiteit aldaar) meent een nieuwe manier gevonden te hebben om het gebruik van smartphones en andere apparaten te beschermen tegen misbruik. Het gaat om een rubberen band met een ECG-sensor. Daarmee kan het hartslagritme worden gemeten. Dat ritme is uniek voor elke gebruiker. De armband Nymi (te koop vanaf volgend jaar) geeft vervolgens een seintje door aan de de smartphone of de tablet. ‘Put Your Heart Into It’, luidt dan ook het devies van het bedrijf.

Beveiliging van smartphones is echter niet de belangrijkste markt die het bedrijf op het oog heeft. De armband kan worden gebruikt om toegang te bieden tot kantoorruimtes en auto’s, maar ook om online betalingen te verrichten. Ook kunnen bewegingen van de sensor worden gemeten, onder meer voor fitnesstoepassingen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel (WebshopAdvies)

De vraag blijft, is zon ritme niet “na te maken” wanneer je de hartslag al gemeten hebt? En het signaal dat door de lucht gaat van zon bandje, is dat ook niet na te bootsen zonder hartslag? Veiligheid blijft van uiterst belang bij zulke technologie…

Verder zag ik eerst geen voordeel ten opzicht van iris, vinger op gezichtherkenning, maar voor autodeur openen is zon bandje wellicht wat handiger.

harriet

het lijkt me een sterk verhaal. er is een omslagpunt naar een hogere of lagere hartslag bij een heel hoge of heel lage temperatuur. het wordt dan wel heel lastig als je telefoon het dan opeens niet meer doet!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond