Deel dit artikel
-

Vier netbeheerders gunnen slimme meter aan drie leveranciers

Energienetbeheerders Liander, Stedin, DELTA Netwerkbedrijf en Westland Infra hebben afgesproken de komende vijf jaar slimme meters af te nemen van drie leveranciers. De ontwikkeling en levering van in totaal circa 6 miljoen elektriciteit- en gasmeters is via een Europese aanbesteding gegund aan Landis+Gyr en aan een samenwerking van Flonidan en Iskraemeco. Met de totale aanbesteding is een bedrag van circa 470 miljoen gemoeid.

De vier netbeheerders zijn verantwoordelijk voor de elektriciteit- en gasnetten in ongeveer tweederde van Nederland, in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Gelderland en Utrecht.

De slimme meter kan op afstand worden uitgelezen. Naast een jaarlijkse factuur, krijgen klanten met een slimme meter automatisch zes keer per jaar een verbruiksoverzicht van hun leverancier. Overstappen naar een andere energieleverancier is simpeler: de slimme meter geeft de standen automatisch door.

Deze slimme meters communiceren via het door Liander en Stedin opgezette draadloze communicatienetwerk voor energienetten (CDMA), of via GPRS. In de aanbesteding is rekening gehouden met mogelijke veranderende eisen of nieuwe technologieën in de toekomst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond