Deel dit artikel
-

Virgin-baas Branson komt met iPad-tijdschrift

Richard Branson brengt naar verwachting volgende week een tijdschrift op de markt dat louter verkrijgbaar is op de iPad.

Volgende week dinsdag organiseert ondernemer Branson een bijeenkomst waar hij, volgens de geruchten, een digitaal tijdschrift zal uitbrengen.

Het unieke is dat de uitgave louter tegen betaling is te downloaden naar de Apple-tablet. Daarmee volgt hij een vergelijkbaar initiatief van News Corp. dat naar verluidt een iPad-krant voor de Amerikaanse markt maakt.

De naam van Bransons ‘blad’ zou Project zijn.

Het format van het iPad-blad is niet exact bekend, maar het zou thema’s behandelen in de categorieën entertainment, reizen, business, design en cultuur. Het ligt voor de hand dat de uitgave via WiFi downloadbaar zal zijn voor reizigers van Virgin Atlantic, dat luchtverbindingen exploiteert tussen Engeland, Zuid-Afrika, Australië en Amerika. De vliegtuigen hebben namelijk draadloos internet aan boord.

Dat er vraag naar tab bladen lijkt vast te staan. De apparaten zijn handzaam en prettig in de bediening. Een belangrijke vraag is die naar de prijsstelling van een losse uitgave en abonnementen, aangezien die de vraag zal bepalen.

In Nederland komt Het Financieele Dagblad in januari met een iPad-magazine. Die digitale uitgave zal een afspiegeling zijn van het papieren magazine FD Persoonlijk, maar zal worden verrijkt met audio- en video-elementen. De uitgever onderzoekt hiermee nieuwe uitgeefvormen die uiteindelijk tot digitale vernieuwingen bij de krant en radiozender BNR kunnen leiden.

Foto: Daly3d (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond