Deel dit artikel
-

Virgin Mobile in juli naar de beurs

Virgin Mobile heeft zijn langverwachte beursgang aangekondigd. Het Britse mobiele telefoniebedrijf gaat in juli eindelijk naar de beurs. Over een beursgang werd al geruime tijd gespeculeerd.

Virgin Mobile is de op vier na grootste aanbieder van mobiele telefonie in Groot-Brittannië. Het bedrijf werd in 1999 opgericht en telt 4,1 miljoen klanten. Analisten schatten de waarde van Virgin Mobile op ongeveer 1 miljard pond sterling, omgerekend is dat 1,5 miljard euro.

Virgin Mobile richt zich vooral op jongeren.Het beschikt niet over een eigen netwerk en eigen zendmasten. Het bedrijf koopt capaciteit in bij T-Mobile. 

T-Mobile verkocht zijn 50 procent's belang In Virgin Mobile in januari van dit jaar terug aan Virgin Group. Het houdt waarschijnlijk een bedrag van 150 miljoen Britse pond over aan de beursgnag van Virgin Mobile. Overigens doet Richard Branson een stapje terug nu de beursgang in gang is gezet, zo meldt The Financial Times.

Deel dit bericht

3 Reacties

gabriel

volgens mij is virgin eerder op de beurs aanwezig geweest. Echter doordat Richard Branson vond dat het aandeel niet op waarde werd geschat heeft hij het weer van de beurs gehaald. Interessant detail was dat hij de uitgifte prijs van de aandelen hiervoor aanhield alhoewel de koers lager was….

Ludo

Misverstandje: Virgin Group was (?) beursgenoteerd, Virgin Mobile nog nooit.

richard

Virgin wordt een succes. Virgin is een 'telco' zonder eigen netwerk. Het heeft dus niet de hoge investeringen die de echte telco's wel hebben. Richard Branson heeft heel handig ingespeeld op het fenomeen overcapaciteit en dat heeft hem geen windeieren gelegd. En die eieren worden nu ook nog eens goud met een diamanten randje.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond