Deel dit artikel
-

Virtuele banenbeurs in Habbo-omgeving

Vacaturesite totaljobs start dinsdag met een online banenbeurs in een Habbo-achtige omgeving. Banenzoekers kunnen als avatar over een virtuele beursvloer lopen en recruiters aanspreken. Op de beurs staan 39 bedrijven.

 "We hebben bewust niet gekozen voor een virtuele beurs in Second Life," vertelt Olivier van Duijn, directeur van Totaljobs, dat onderdeel is van Reed Elsevier.

Second Life is vrij populair onder personeelswervers, onder meer Randstad heeft een vestiging in de virtuele wereld. Totaljobs heeft niet gekozen voor  Second Life, omdat het aantal bezoekers van die virtuele wereld nog te klein is. Bovendien sluit de doelgroep die op Second Life afkomt, niet goed aan bij de groep mensen die Totaljobs met de banenbeurs wil aanspreken, legt Van Duijn uit.

Van Duijn denkt dat op een zelfgebouwde virtuele omgeving meer bezoekers afkomen. Hij rekent op zeker zo'n 150.000 unieke bezoekers, het aantal dat vorig jaar afkwam op een eerste door Totaljobs georganiseerde virtuele banenbeurs. Vergeleken met vorig jaar is de beurs dit jaar een ‘stuk virtueler'. Zo kunnen bezoekers en recruiters nu met elkaar chatten, iets dat vorig jaar niet mogelijk was.

Hyves
De beurs – die de naam Clickbeurs.nl heeft – is zes weken lang 24 uur per dag te bezoeken, hoewel een banenzoeker 's nachts waarschijnlijk weinig aanspraak heeft van recruiters. In totaal zijn er 39 virtuele stands te bezoeken, van onder meer Fortis, Free Record Shop, Vedior en de Politie Amsterdam.

Een groot deel van de promotie vindt plaats via Hyves. Totaljobs heeft voor het sociale netwerk gekozen, omdat een groot deel van de doelgroep van de beurs – hoger opgeleide starters – zich daar bevindt. "We zetten alle vormen van promotie in die mogelijk zijn op Hyves," aldus Van Duijn. De verschillende uitingen zullen in totaal 200 miljoen keer worden getoond in de Hyves-omgeving tijdens de zes weken dat de beurs loopt. Naast Hyves plaatst Totaljobs advertenties op zo'n tweehonderd andere sites en worden ook andere media, waaronder radio, ingezet.

Dat de virtuele beursvloer erg lijkt op Habbo Hotel is geen toeval. Totaljobs maakt gebruik dezelfde stijl als Habbo. Bureau Urbanology is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de virtuele beurs.

Deel dit bericht

1 Reactie

Blauw

Ik dacht al bij het zien van de kop: die kids in t Habbo hotel zijn toch nog veels te klein voor een virtuele banenbeurs ;) 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond