Deel dit artikel
-

Visa: ‘Contactloze betalingen bereiken keerpunt’

Het aantal contactloze transacties in heel Europa heeft een beslissend punt bereikt. Het aantal maandelijkse transacties in heel Europa bedroeg meer dan 19 miljoen in maart 2013. De uitgaven via contactloze betaalkaarten en smartphones met een Visa payWave-app bedragen nu meer dan 1 miljard euro. Dat zegt Lewis Nolan van Visa Europa in Nederland vandaag tijdens Mobile Payment Summit op de Mobile Convention Amsterdam in de Beurs van Berlage.

In 2013 is het belang van contactloze betalingen in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk toegenomen. Op de Londense bussen zijn bijvoorbeeld sinds december 1,5 miljoen contactloze Visa-transacties verricht, Marks & Spencer verwerkt elke week meer dan 230.000 contactloze transacties en het Britse postbedrijf heeft in alle 11.500 kantoren terminals voor contactloze betalingen geïnstalleerd.

Sinds 2007 is Visa in heel Europa bezig met het opbouwen van het contactloze ecosysteem. Markten als het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje lopen voorop in het contactloze gebruik. Tegen het einde van 2013 zullen de Europeanen elke maand meer dan 52 miljoen contactloze transacties verrichten, zo is de verwachting.

In Europa zijn nu 58 miljoen contactloze betaalkaarten in omloop. Contactloze betaalkaarten en telefoons waarop de Visa payWave-app is geïnstalleerd, kunnen op 797.000 plaatsen in heel Europa worden gebruikt. In heel Europa lopen momenteel 39 mobiele contactloze betalingsprojecten van Visa. Tussen december 2012 en maart 2013 is het aantal contactloze transacties met 46 procent gegroeid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond