-

Coin: de betaalkaart van de toekomst

De smartphone mag dan de portemonnee van de toekomst worden, de plastic credit- en debetkaarten zullen voorlopig nog niet verdwijnen. Een Amerikaanse startup werkt aan een ultieme programmeerbare betaalkaart die alle bestaande kaarten moet vervangen.

De van PayPal afkomstige Kanishk Parashar gokte enkele jaren terug op het verkeerde paard: hij ontwikkelde een digitale portemonnee voor smartphones onder de noemer Smart Market, maar daar was amper belangstelling voor. Inmiddels heeft hij een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Coin, dat de moderne credit card wil ontwikkelen. De kaart kan niet alleen de Visa en MasterCard vervangen, maar ook ook bonuskaarten.

Coin ziet er uit als een normale betaalkaart, maar heeft een klein display waarop je naam, veiligheidscodes en een overzicht van al je betaalkaarten staan. Door op de kaart te drukken kun je de juiste kaart kiezen. Nieuwe kaarten kunnen via de Coin app worden toegevoegd, simpelweg door de kaart langs een minilezer te halen.

Alle gegevens staan versleuteld (128 bit encryptie) op de kaart. De kaart werkt samen met een iOS of Android smartphone via Bluetooth. Wanneer het contact met de smartphone wordt verbroken, kan de kaart niet meer gebruikt worden. De gebruiker krijgt dan nog wel een waarschuwingsbericht toegestuurd. Met een code kan de verbinding worden hersteld.

Coin is voorlopig aangewezen op crowdfunding voor de productie en hoopt via Kickstarter en Indiegogo 50.000 dollar op te halen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond