Deel dit artikel
-

Ook Visa bundelt bankkaartbetalingen

Creditcardmaatschappij Visa heeft zijn betaalsysteem V.me in Europa uitgerold. Betalingen bij online retailers zijn mogelijk door enkel een inlognaam en wachtwoord in de voeren.

Voor de nieuwe dienst die eerst in Engeland, Frankrijk, Spanje en Polen beschikbaar is, hoeft niets geïnstalleerd te worden. Men kan de digitale portemonnee via een browser benaderen op een desktop pc, laptop, tablet of smartphone. De dienst integreert niet alleen Visa, maar ook andere bankkaarten. Daarnaast maakt het niet uit in welk land klanten betalen. Ook kunnen adresgegevens worden ingevoerd voor de bezorging. Die moeten bij de betaling werd worden bevestigd.

Er zijn ruim veertienhonderd Europese retailers die de betaalmethode accepteren, waaronder Universal Music, Allopneus, Aquarelle, Brandalley, Leclerc Drive, Made.com en Pecheur.com. Begin volgend jaar rekent Visa op vierduizend online retailers, onder meer dankzij een samenwerking met WorldPay. Ook is een proef in Ierland gepland. Het is niet bekend wanneer het systeem naar de Benelux komt.

Visa moet opboksen tegen het nagenoeg identieke MasterPass van MasterCard. Voor de betaling van online aankopen op websites waarvan de betaalpagina is uitgerust met de knop Betaal met MasterPass hoeven geen gedetailleerde verzendings- en kaartgegevens meer te worden ingevoerd. Ook technieken als NFC of QR-codes worden ondersteund. MasterPass is binnenkort al wel in Nederland verkrijgbaar, dankzij een samenwerking met Ogone.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond