Deel dit artikel
-

(Emerce TV) Vitaminstore: van persoonlijk advies tot gepersonaliseerde vitaminen

Vitaminstore experimenteert met AI om klanten van persoonlijk advies te voorzien. “We zijn verbaasd door de hoge kwaliteit, maar laten het nog niet los. Elk geautomatiseerd advies wordt bekeken door een menselijke adviseur,” zegt directeur Eduard Brenninkmeijer bij de Videocollectie E-Commerce.

Brenninkmeijer is nog maar net directeur, samen met Dezsö Rácz. Hij vervulde eerder leidinggevende rollen bij internationale merken zoals Paula’s Choice Skincare en AGU. Het afgelopen jaar maakte hij al deel uit van het managementteam van Vitaminstore als verantwoordelijke voor e-commerce en CRM (klantrelaties).

De verdere ontwikkeling van het eigen merk speelt bij de benoeming van de nieuwe leiding een belangrijke rol. Vitaminstore zal zich blijven concentreren op het aanbieden van een breed assortiment hoogwaardige producten, persoonlijk advies, uitmuntende klantenservice en het verspreiden van kennis en bewustzijn over gezondheid en welzijn, zegt Brenninkmeijer.

De waarden van het begin, de webshop werd in 1998 opgericht, gelden nog steeds. De vitaminen en natuurlijke verzorgingsproducten moeten voldoen aan de hoogste kwaliteit en bevatten de best opneembare stoffen. Zogenoemd health coaches staan klaar met persoonlijk advies in de winkels en online.

“We kunnen doorgroeien vanuit de bestaande klantenbasis, maar het is belangrijk dat je innoveert. Er zijn veel kleine partijen die nieuwe diensten aanbieden, zoals vitamine abonnementen. Naar dat soort zaken kijken we dan ook.”

Brenninkmeijer wil nog niet alle plannen onthullen, maar geeft aan dat personalisatie belangrijk wordt. “We gaan naar een situatie waarbij klanten ervoor kiezen om hun profielen met ons te delen, waardoor we de juiste producten kunnen adviseren.

En dat kan straks ook met kunstmatige intelligentie. Uiteindelijk moet het leiden tot het leveren van producten op maat. “Dat is nu nog vrij prijzig, voor ons ook, want we moeten het maken, maar we zien dat een groeiende groep mensen bereid is te betalen voor kwaliteit. We zien ons dan ook als een premiummerk.”

De video De rol van customer experience, innovatie en personalisatie in een groeistrategie is na registratie gratis te bekijken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond