Deel dit artikel
-

Vivenda Media Groep zoekt laatste strohalm

Het is erop of eronder voor Vivenda Media Groep. Het beursgenoteerde bedrijf waar ook Zuka en Factotum onder vallen, heeft deze maand nog nieuw geld nodig om door te gaan. ‘Geen enkel scenario wordt uitgesloten’, wat ook opsplitsing, nieuwe investering of overname kan betekenen.

De tanende huizen- en financiële markt spelen Vivenda parten. De bedrijvengroep constateert dat het te afhankelijk is van media- en ICT-diensten en wil in de toekomst nieuwe inkomstenbronnen aanboren.

Eind vorige week tijdens een bijeenkomst voor aandeelhouders schetste bestuursvoorzitter Ron van Veldhoven hoe het bedrijf ervoor staat (PDF). Niet goed. De huizenmarkt is instabiel en er is geen zicht op structurele verbetering in de onroerendgoedsector.

“VMG is te klein om binnen afzienbare termijn autonoom te groeien naar een zodanige positieve kasstroom dat operationele activiteiten inclusief holding zelfstandig kunnen opereren”, klonk het onomwonden.

In december hoopt Van Veldhoven de financiering veilig te stellen. In het eerste halfjaar van 2012 gaat zijn bedrijf op zoek naar ‘kasstroompositieve activa’. Dat kan worden uitgelegd als overnames in ruil voor aandelen.

Daarnaast wordt de verkoop van bedrijfsonderdelen niet uitgesloten. Overnames, ‘reverse overnames’ en allianties worden expliciet ook niet uitgesloten. “Earn out maakt maakt inzet voor alle stakeholders interessant.”

Vorige week werd bekend dat twee beoogde overnames, die van PCextreme en Applisive, niet doorgingen.

Een aandeel van Vivenda Media Groep is nu 15 cent waard. Dat was nog 35 cent op het moment dat Zuka en Van Veldhoven onderdeel van Vivenda werden in oktober 2010.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond