Deel dit artikel
-

Vlaanderen surft binnenkort op ‘internet van de toekomst’

Vanaf 2019 zal Vlaanderen klaar zijn voor breedbandsnelheden tot 1 gigabit per seconde. Dat belooft kabelaar Telenet, net als Ziggo onderdeel van Liberty Global.

Het dataverkeer blijft toenemen: terwijl we in 2011 op het vaste netwerk tot 27 gigabyte (GB) per maand gebruikten, steeg dat in 2016 naar bijna 150 GB. Dat is een vervijfvoudiging op evenveel jaar tijd. De maximumsnelheden verviervoudigden, van 50 megabit per seconde (Mbps) in 2011 naar 200 Mbps in 2016. Om die reden wil Telenet fors investeren in de infrastructuur.

Sinds tweeënhalf jaar werken 280 technici voor De Grote Netwerf, het investeringsproject voor verdere uitbreiding van het netwerk. In 2019 zal in heel Vlaanderen snelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk zijn.

Bij nieuwbouw bekijkt Telenet of het rendabel is om glasvezel tot aan de woning aan te leggen. In september start een proefproject met de eerste residentiële klanten.

Telenet investeert verder 250 miljoen euro in het mobiele netwerk. De capaciteit wordt versterkt en de dekking van 3G, 4G en 4,5G wordt groter. Op dit moment zijn er al meer dan honderd nieuwe masten geplaatst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond