Deel dit artikel
-

VNU vertrouwt op overeenstemming met financiers

Uitgever VNU Media laat weten in de laatste fase van onderhandelingen te zitten over herfinanciering van de onderneming. Er wordt onderhandeld met een consortium van banken.

In een persbericht laat CEO Erik Hoekstra weten vertrouwen te hebben in ‘de toekomstverwachting van het bedrijf’. VNU Media zou ‘dichtbij een oplossing van de financiële situatie’ zijn. De CEO noemt het ‘ongelegen dat ABN AMRO, dat ook deel uitmaakt van het consortium,  zichzelf nu voorrang verleent middels het feit dat VNU Media haar betaalrekeningen ook bij ABN AMRO heeft’.

Het voorstel waarover wordt onderhandeld, is opgesteld door VNU Media en aandeelhouder 3i. VNU zou in het voorstel, gebaseerd op een plan voor de toekomst, toezegging hebben van de aandeelhouder voor aanvullend kapitaal.

Onduidelijk

Bij de uitgever is Hoekstra niet bereikbaar en wordt verder geen commentaar gegeven. Wat de plannen zijn wanneer de overeenstemming niet wordt bereikt, blijft daarmee onduidelijk.

ABN Amro hoeft VNU geen krediet te verstrekken, zo bleek maandagmorgen uit een gepubliceerde uitspraak van de rechtbank in Amsterdam. In het document was te lezen dat de onderneming niet meer zou voldoen aan contractuele solvabiliteitseisen. VNU overweegt tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan.

Betalingsverzoeken

De bank weigerde juni dit jaar om betalingsverzoeken te voldoen voor bijna 2 miljoen euro. Als gevolg hiervan, zo staat in de uitspraak, is de bedrijfsvoering van de Groep lamgelegd. De salarissen van de medewerkers zouden in juni niet betaald kunnen worden. Dit spreekt VNU media in een persbericht inmiddels tegen. De salarissen van juni zijn betaald.

VNU Media Groep bevindt zich in zwaar weer. Eerder boekte investeerder 3i VNU Media nog volledig af. De afwaardering zou samenhangen met de waardedaling van andere bedrijven uit de branche.

Deel dit bericht

5 Reacties

peter

Tekenend dat VNU zich hier via een persbericht uit probeert te praten. Ik leef mee met het personeel.

Joyce

VNU was zo'n mooi bloeiend, marktleidend bedrijf. Iemand aan de top heeft in korte tijd toch heel wat slechte beslissingen gemaakt, lijkt mij. Dit hangt niet af van de kredietcrisis zoals men laat blijken, maar gewoon mismanagement…

Menno

Betreft RBS en niet het nieuwe ABN AMRO. Niettemin leven wij ook mee!

Quizzz

De reden voor de situatie van VNU is hebzucht. Te grote investeringen gemaakt in de (online) sales om meer omzet binnen te halen. Dit in combinatie met de niche positie die ze nastreefde (arbeidsmarkt) en de economische crisis (arbeidsmarkt is sterk gerelateerd aan economie) zorgt voor de huidige situatie. Ze hebben in het verleden al de titels die niets met arbeidsmarkt te maken hebben afgestoten waardoor ze nu geen vangnet meer hebben voor andere inkomsten. Hebzucht gecombineerd met hoogmoed (wedden op het verkeerde paard) en pech (krediet crisis). Sterkte voor alle werknemers van VNU!!

Jeroen

@ Menno:Het gaat volgens de rechterlijke uitspraak om ABN AMRO BANK N.V.Lees de uitspraak op http://jure.nl/bi8655

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond