Deel dit artikel
-

Vodafone zet alle klanten op maximum downloadsnelheid

Alle abonnees met mobiel internet krijgen van Vodafone de maximum downloadsnelheid op het 3G-netwerk. Iedereen krijgt de theoretische snelheid van 7,2 Mbps, omdat de operator de exploitatie van het nog snellere 4G-net is begonnen.

Het is een lokkertje voor klanten van andere mobiele aanbieders en aardig presentje voor de bestaande klanten van Vodafone Nederland. Abonnees gaan vanaf nu op topsnelheid over het 3G-net, prepaidklanten voor 1 september. Dat maakte de operator zojuist bekend.

Tegelijk met de snelheidsverhoging kondigt het bedrijf aan dat het 4G-netwerk in de Randstad in bedrijf is genomen.

Het 4G-netwerk is nu live in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De dekkingskaart laat zien in welke regio’s 4G inmiddels beschikbaar is.

“Wie vandaag een Vodafone RED-abonnement afsluit, kan in de Randstad meteen gebruikmaken van 4G. Bestaande RED-klanten sluit Vodafone nog deze maand aan op het nieuwe netwerk.“ Zij kunnen in theorie gaan internetten tegen snelheden van 50 Mbps. Maar die theorie wordt meestal alleen in laboratoria gerealiseerd. De werkelijke snelheden die op straat worden gehaald, liggen niet veel hoger dan tien tot vijftien Mbps. En een goede latency.

Vodafone zal eerst de dekking in de Randstad vervolledigen alvorens de rest van Nederland onderhanden te nemen. KPN is al klaar met die eerste stap. T-Mobile daarentegen is nu pas aan het einde van zijn testprocedures en maakt zich op voor het begin van de uitrol in de grote steden.

Foto: Ian Hughes (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter

Zal mij benieuwen de nieuwe snelheid. Ik heb wel een Vodafone abonnementen en had op de uithof in Utrecht 26 mbps dat was enkele weken terug dat wel lekker snel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond